Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una nena de quatre anys que parla set idiomes

Whatsapp

El cas de Bella Deviatkina (ja ho crec que ho és de bonica) m’ha deixat amb la boca oberta. Parla fluidament i sense dificultats set llengües diferents (inclosa la seva, el rus). Anglès, francès, alemany, espanyol, xinès i àrab. ¿Hay quien dé más? Una cosa tan sorprenent que sembla impossible de creure, més encara per l’edat de la protagonista.

Si fins i tot ha de ser dificilíssim per un adult ser plurilingüe. I d’entre ells, el xinès i l’àrab, ¡ahí es nada! Se suposa que no es tracta de cap bluf sensacionalista dels russos. De moment, el que vist no enganya i encara que el programa estava emès en rus, l’he vist parlar com si res en set idiomes diferents. Fins i tot se m’ha posat la pell de gallina! Ni el més expert i qualificat traductor simultani de l’ONU o de la Unesco té aquestes inversemblants facultats. Estic segur que, a tot estirar, la majoria d’intèrprets sols són bilingües o trilingües.

Valorant com cal l’extraordinària capacitat idiomàtica d’aquesta nena, sols em queden tres dubtes: El primer, només parla amb les seves mainaderes i sobre temes assajats o pot tenir una conversa amb qualsevol que li pregunti alguna cosa? El segon, aquesta tremenda capacitat intel·lectual no minvarà altres activitats de la seva vida? I el tercer, arran d’aquesta fama –per la qual quedarà marcada– podrà fer vida normal d’ara endavant?

Pau Odena

(Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También