Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Opinion El Voraviu

Una nova clatellada al consumidor

A partir de final d’any, 3,6 milions de cotxes catalans hauran de pagar un nou tribut que gravarà els vehicles en funció de les seves emissions a l’atmosfera

Josep Ramon Correal

Whatsapp
Una nova clatellada al consumidor

Una nova clatellada al consumidor

Apoc a poc i sense com va ni quan costa avancem cap a l’impost per respirar. Si algú pensava que ja no quedava cap replec de la nostra existència sense la corresponent taxa impositiva, estava molt equivocat. La Generalitat acaba d’anunciar l’impost del CO2. A partir de final d’any, 3,6 milions de cotxes catalans hauran de pagar aquest nou tribut que gravarà els vehicles en funció de les seves emissions a l’atmosfera. Els que més CO2 aboquin més pagaran. La clatellada anirà entre els 10 i els 130 euros l’any, aproximadament. En teoria, segons les autoritats autonòmiques, aquest nou impost té l’objectiu de conscienciar la població de l’escalfament global. Hauran pensat que per combatre l’escalfament global no hi ha res millor que l’escalfament particular de la butxaca del contribuent. De la butxaca del contribuent que té menys recursos. És evident que els cotxes més antics són els que més contaminen i per tant aquest impost anirà contra els ciutadans amb menys recursos. Els que viatgen amb Tesla o amb un modern tot terreny Emissions Zero no pagaran. Si realment es tracta de reduir les emissions, podrien començar per les vaques. Només a l’Argentina, el 20% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle provenen dels pets i els rots de les vaques. Que es preparin les vaques... i els grangers.

Temas

Comentarios

Lea También