Una oportunitat històrica

Els resultats de diumenge passat interpel·len tots els grups parlamentaris que volem la independència. Tenim un mandat explícit i ara ens pertoca ser coherents i conseqüents
 

20 febrero 2021 09:40 | Actualizado a 20 febrero 2021 12:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els ciutadans del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès van expressar-se de manera nítida i rotunda fa una setmana. El 53% dels electors van avalar la necessitat d’avançar decididament cap a la independència de Catalunya. Una voluntat majoritària, expressada també a les urnes d’arreu del país, per exercir el dret a l’autodeterminació i treballar a favor de l’amnistia dels 3.000 represaliats a causa de la deriva autoritària de l’Estat espanyol.

Sens dubte, representa una oportunitat històrica i inaudita. Durant la campanya electoral, tots els partits independentistes havíem reivindicat la importància de superar el llindar del 50% per aconseguir una major legitimitat, ja que sempre ha estat una de les principals exigències dels organismes internacionals per reconèixer i donar empara a l’anhel de Catalunya a decidir el seu futur com a país.

Els resultats de diumenge passat interpel·len tots els grups parlamentaris que volem la independència. Tenim un mandat explícit i ara ens pertoca ser coherents i conseqüents. És un deure moral amb la ciutadania i confiem que tothom estarà a l’altura de les circumstàncies. Perquè hem d’entendre’ns i necessitem refer la unitat estratègica que s’ha anat diluint durant l’última legislatura.

L’independentisme sempre ha assolit les seves majors fites quan ha treballat de manera conjunta i coordinada. Aquesta cadena de confiances va permetre celebrar la consulta del 9 de novembre o el referèndum de l’1 d’Octubre i aquest mateix esperit ens ha de permetre ara culminar el camí cap a un país lliure.

Que ningú ho dubti: És l’única manera de construir un país millor. De proporcionar una vida digna als 800.000 ciutadans de la Catalunya sud, de no deixar ningú enrere, de garantir la igualtat d’oportunitats i de permetre que cadascú pugui desenvolupar lliurement el seu projecte vital. Perquè sabem que no és possible dins d’un estat espanyol que ens reprimeix –amb presó, amb exili i persecució–, que ens asfixia econòmicament, que interfereix en la sobirania de les nostres institucions, que menysté la nostra llengua i que no respecta drets i llibertats fonamentals.

És un deure moral amb la ciutadania i confiem que tothom estarà a l’altura de les circumstàncies. Perquè hem d’entendre’ns i necessitem refer la unitat estratègica que s’ha anat diluint durant l’última legislatura

Necessitem un estat que faciliti i doni suport a l’activitat empresarial; que articuli la transició cap a la societat del coneixement, que aposti per la recerca i la innovació; que tingui vocació de lideratge internacional; que prioritzi el benestar; que sigui radicalment democràtic; que propiciï l’equilibri territorial; i que vetlli per un país mediambientalment sostenible.

Però també volem un nou estat que vagi a favor de la Catalunya sud. Que ens ajudi a fer aflorar totes les potencialitats del nostre territori. Disposem dels actius i dels recursos per albirar un horitzó d’esperança: des d’un teixit econòmic diversificat, unes infraestructures logístiques de primer nivell, el clúster petroquímic de referència, un sector turístic de qualitat, una universitat de prestigi internacional o un espai natural incomparable com el Delta de l’Ebre.

Per això, necessitem un govern fort i independentista. Per sortir amb èxit de la crisi sanitària, econòmica i social però, alhora, per avançar cap a la consecució de Catalunya com a nou estat d’Europa. Aquest és el nostre compromís i la nostra determinació.

Comentarios
Multimedia Diari