Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion EL VORAVIU

Vaig ser adoctrinat per mossèn Viola

Mai no vam cantar el 'Cara al Sol'.

Josep Ramon Correal

Whatsapp
Albert Rivera. EFE

Albert Rivera. EFE

E l meu període escolar va transcórrer en plena època franquista. Tanmateix, mai vaig haver de cantar el Cara al Sol i els llibres de Formación del Espíritu Nacional (FEN) els guardo a casa per estrenar. No els vam ni obrir. El meu professor de FEN va ser mossèn Viola, al Col·legi Episcopal de Lleida. Durant les hores que tocava FEN, mossèn Viola ens feia dibuixar, llegir o estudiar d’altres matèries que portàvem més fluixes. Al final de curs tothom aprovava la FEN. Juntament amb la gimnàstica i la religió, la FEN formava part de les anomenades «tres maries», les assignatures que no calia estudiar perquè tenien l’aprovat garantit. Gràcies a mossèn Viola vam obviar los Principios Fundamentales del Movimiento, el Fuero de los Españoles i la biografia de José Antonio Primo de Rivera, entre d’altres doctrines que van haver d’empassar-se la majoria d’escolars d’aquella tenebrosa etapa. Per sort per a mossèn Viola, tot i estar en plena dictadura, no existia llavors cap Agencia de la Alta Inspección Educativa com la que ha proposat crear Ciudadanos per «controlar els professors que polititzen els alumnes» i lluitar contra «l’adoctrinament dels nens a l’escola». 
Suposo que si hagués existit aquesta agència, hauria sancionat a mossèn Viola per «adoctrinar» els alumnes. O potser l’hauria posat a la presó i tot com encara passa actualment amb la gent que adoctrina les masses. Celebro que la proposta de Ciudadanos no hagi tingut èxit, ni per part del PP. Si es tracta d’adoctrinar els nens a l’escola prefereixo que ho facin els mestres i els professors que no pas l’Estat. Me’n refio més. Ves què hi farem! 

Temas

  • El Voraviu

Comentarios

Lea También