Artesania i Càritas

Resulta genial ajudar a descobrir que per adornar la casa o fer regals no cal comprar res

19 mayo 2017 23:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Càritas és prou coneguda pel fet que ajuda els més necessitats donant-los menjar i roba. Aquesta és la manera més simple de parlar de Càritas, però cal saber també que a Càritas es fan moltes més activitats, potser no tan visibles o generalitzades, que també donen els seus fruits, com ara els tallers d’artesania. Ens podem preguntar quin bé pot aportar un taller d’artesania a les persones participants de Càritas. Per començar podem dir que el taller significa un punt de trobada on cada participant es relaciona amb d’altres que potser coneixia de vista però amb els quals mai no havia parlat o amb d’altres persones desconegudes que ràpidament es converteixen en companyes o amigues. Tenim, doncs, un lloc físic amb gent amb bona disposició i amb ganes de comunicar-se i treballar una estona tot creant coses boniques. Només això ja és per se quelcom bo, ja que moltes dones, sobretot estrangeres, tenen dificultats per relacionar-se.

Es tracta que la voluntària que porta el taller generi un clima distès i inculqui la idea que tothom pot crear a partir dels colors, de les formes, de diverses peces de roba, o materials com llanes, pintures, tisores, fils i tot el que la natura, les platges, el carrer i la mateixa vida diària ens posen davant els ulls. Penso que és genial ajudar a descobrir que per adornar la casa no cal comprar res, i es poden fer molts guarniments sense gairebé gastar diners, només potser la cola d’enganxar. El mateix succeeix amb els regals. Això sí, cal tenir els sentits ben alerta per tal de veure les pinyes que han caigut de l’arbre, un cartró a la porta d’una botiga, un petit tronc arrossegat pel mar a la platja, una cinteta guardada en un calaix, una faldilla molt velleta de la qual es pot aprofitar un trosset... El reciclatge és fonamental. A partir d’aquí, i amb un bon marge de llibertat en l’expressió artística, la il·lusió i el benestar que proporciona la creativitat estan garantits.

El mateix procés creatiu i el seu resultat plasmat en objectes bonics i sobretot molt econòmics resulta ser estimulant per a tothom i de gran ajuda per a dones que tenen problemes laborals, econòmics o familiars... Se senten útils, més contentes i amb més autoestima. Llavors és quan el taller dóna els seus fruits i es converteix en una mena de teràpia enriquidora.

Comentarios
Multimedia Diari