Ballesteros i l'obligació del governant de fer balanç

La gran assistència indica que Ballesteros es troba a l'eix central polític tarragoní

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

És bo que un alcalde doni comptes a la ciutadania de la seva tasca un cop l’any? Pot donar detalls en 45 minuts de tot un any d’acció municipal? Seria viable que un líder de l’oposició valori positivament la conferència d’un alcalde? És creïble dir que a Tarragona no s’ha desencallat cap projecte històric quan hem inaugurat una Escola Oficial d’Idiomes que portava pendent 25 anys i un POUM que en feia 14?

Són preguntes que em faig rellegint la darrera conferència de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ‘Primer Tarragona, una Tarragona de primera’ i les valoracions posteriors. He de dir que fa molts anys que segueixo les conferències dels alcaldes de Tarragona, primer com a periodista i des de fa vuit com a regidora i portaveu del Govern Municipal, i sempre, gairebé sense excepció, les reaccions són similars sigui qui sigui qui estigui al davant. He de dir, però, que mai com en aquesta he vist tants líders d’altres partits assistint a la xerrada, la qual cosa vol dir que l’alcalde Ballesteros està situat ara mateix a l’eix central i indiscutible de la política tarragonina.

Ballesteros, fidel a la seva idea de retre comptes a la ciutadania sobre la marxa de la ciutat, tal com ha vingut fent-ho en els seus anys de mandat, va convocar aquest any la cita. La conferència va durar tota una hora, inclosa la presentació i les salutacions posteriors. És un format complex per l’obligació de resumir, tot i això és un exercici de transparència positiu i necessari.

La ciutadania reclama als seus governants que siguin més propers, que retin comptes i que expliquin quina és la seva visió pel futur de les ciutats i pobles. Això, precisament, és el que l’alcalde Ballesteros va fer en la seva darrera conferència, amb una declaració de principis que em sembla fonamental. Cal dir que no em refereixo només a la seva voluntat de representar i liderar la visió positiva de la nostra ciutat, enfront del negativisme d’aquells que es lleven al matí i ho veuen tot malament. El punt clau, des del meu punt de vista, és la plena consciència d’haver resolt o enfocat molts dels grans temes pendents des de feia anys, haver fet front a la crisi sense deixar de banda les obligacions municipals i, per damunt de tot, haver fet costat a les persones, que són el motiu que ens mou a liderar una Tarragona de primera que va a més.

Comentarios
Multimedia Diari