Bárcenas i la tàctica de l'estruç del PP

Bárcenas surt al carrer quan ni tan sols ha complert els dos anys que marca la llei

19 mayo 2017 23:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Luis ha sido fuerte de verdad. He sido fuerte, el PP no tiene nada que temer», aquestes escandaloses declaracions (que es refereixen al famós SMS que en el seu moment Rajoy va enviar a Bárcenas: «Sé fuerte, Luis, mañana te llamo») han indignat novament una societat estupefacta i atònita davant la impunitat, arbitrarietat i covardia moral que exhibeix el PP amb relació al ‘cas Bárcenas’. Un autèntic escàndol en què el PP s’ha limitat a llançar pilotes fora i mirar cap a un altre costat, l’actitud clàssica dels qui tenen molt a ocultar.

Els arguments ridículs del PP es desqualifiquen per ells mateixos. Sortir ara amb un comunicat en què diuen que Bárcenas ja no és militant del PP no entra dins, ni tan sols, de la categoria de sarcasme bufonesc. El que vénen a insinuar és que durant els anys en què Bárcenas va exercir de totpoderós gerent i tresorer del partit va abusar de la bona fe de la cúpula dirigent. És a dir, que Rajoy i companyia són una mena de pobres passerells que col·loquen i defensen a qui ara ells mateixos defineixen com a un delinqüent sense que ningú s’assabentés de res. Ningú va veure res, ningú va sospitar... però com es poden dir aquestes insensateses que farien somriure fins i tot als alumnes de primària?

La secretària general del PP, la senyora María Dolores de Cospedal, afirmava indignada que els socialistes «han montado una campaña de difamación contra el PP» que, segons ella, «está perfectamente orquestada. El PP no reconece como partido ninguna responsabilidad» en la trama de corrupció que s’estava investigant.

Doncs bé, la fiscalia anticorrupció ha demanat ara 800 anys de presó per als 41 processats –entre els quals hi ha tres extresorers del PP– d’aquesta xarxa corrupta, considera confirmada l’existència d’una caixa B de finançament del PP (dirigida pels seus tresorers) i inclou al PP a títol lucratiu en la trama. En qualsevol país democràtic els màxims responsables del partit afectat per aquest escàndol sense precedents haurien dimitit ipso facto després de demanar perdó a la ciutadania. I què fa el PP? Res! Dir que Bárcenas ja no és militant del PP i ‘a otra cosa mariposa’. O sigui, si algú té una empresa i posa un corrupte al capdavant de la gerència, aquest roba a dues mans, i després és descobert, l’única cosa que ha de fer és dir que ‘a partir d’aquell moment’ ja no forma part de l’empresa per desvincular-se del tema i no assumir cap responsabilitat... És fabulós!

Els socialistes compartim plenament l’enuig dels ciutadans per tot aquest escàndol que considerem absolutament indignant. És increïble que Bárcenas surti al carrer quan ni tan sols ha complert els dos anys de termini màxim que marca la llei. A diferència del PP que es limita a aplicar la tàctica de l’estruç i negar la realitat, nosaltres estarem especialment amatents a totes les noves dades que ens aporti la instrucció del cas, incloses les comissions rogatòries que encara queden a Suïssa. Serem implacables amb la corrupció, fins a les últimes conseqüències.

Comentarios
Multimedia Diari