Carta oberta a Josep Antoni Duran Lleida

19 mayo 2017 22:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Benvolgut Duran, com saps, sóc militant d’Unió des de 1964. En aquells temps, a l’oposició no existia ningú més que els comunistes, el front nacional i Unió Democràtica, els altres, si hi eren, no es veien. Vaig triar Unió per què de les moltes lectures que vaig fer, em vaig quedar amb Mounier i Maritain. Dic això per deixar clar que sóc d’Unió per convenciment. Fa anys, però, que aquest convenciment trontolla, per la vostra manera de fer.

Entre d’altres, i més impactants per mi en els darrers temps: la votació al congrés contra la gent i a favor de les finances i les actuacions i votacions del Sr. Sedó al Parlament europeu, així com les teves relacions internacionals que, em pregunto, han servit a Catalunya o a l’estat espanyol. Però allò que realment em motiva més a escriure aquesta carta és la vostra actitud davant la independència. Unió no té cap visibilitat, només es parla de nosaltres en funció del que fas i dius. Després de trenta anys al capdamunt del partit, no sé pas què esperàvem.

La culpa també és nostra perquè com passa moltes vegades en diverses organitzacions, tenim al davant un xicot espavilat, intel·ligent i bon polític i ja ens va bé que faci la feina, així nosaltres podem viure fàcil i tranquils.

Amic Duran, deixa’ns abans del diumenge, quedaràs com un senyor i faràs possible que a Unió ens refem sense baralles i intentem ser aquell partit transversal, independentista, per confederal, i impregnat d’humanisme, amb una doctrina social més realista que la de molts altres que se n’omplen la boca. Afectuosament,

Jacint Nubiola Armangué

(Reus)

Comentarios
Multimedia Diari