Concert de Cap d'Any

19 mayo 2017 23:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És posible que hom pensés que el Concert del passat dia 2 al teatre Fortuny era de repertori de valsos i polkes. Aquest va ser algún (més d’un) comentari del públc en veure el programa.

Doncs, no; però l’Associació de Concerts de Reus va presentar un concert amb molt d’encert: Un programa força variat, amè i de composicions d’estils molt diversos. Una formació inèdita i singular anomenada ORQUESTRA DE L’ASSOCIACIÓ DE CONCERTS DE REUS d’instrumentistes d’arreu del país i un director (el meste Melani Mestre) que va ser l’artífex d’una conjunció difícil tot i que els músics, tots, son perfectes virtuosos.

Potser els va faltar algún assaig més (potser); però el Director va mostrat mestratge i domini. Amb els seus gestos peculiars i fregant una comicitat culta, va agradar molt, fins i tot en la seva aportació a la percussió amb el peu.

Molt bona sintonia en els duets piccolo i flauta travessera; la fusta, perfecta i no ofegada pel metall. La corda molt ben sintonitzada sobre tot els pizzicatos dels contabaixos. La percussió molt encertada i gran domini de tots els components que canviaven d’instrument. La cirereta la va posar l’arpa amb lluiment d’arpegis. Tots el autors vàren ser fortament aplaudits però destacaríem Grieg (Anitas Tanz) i Bizet (Carmen). Altres (potser per peces no tant conegudes) vàren tenir una aceptació més discreta. Els aplaudiments forçaren, fora de prorama, un vals de Tchaikovski, un peça d’Ofeenbach (Orfeo) i la Marxa Radetzky de Strauss que devia ser molt esperada perquè va arrencar una ovació. Excel.lent concert de Cap d’any que trenca el tòpic de valsos i polkes.

Josep-Enric Peris i Vidal

(Reus)

Comentarios
Multimedia Diari