Cornuts i pagar el beure

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El proper dissabte 31 de gener el Moviment de Centre d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) farà la seua assemblea general a la casa Artur Martorell de Segur de Calafell, i en allà es presentaran el tancament econòmic del 2014 i el pressupost del 2015.

Aquest pressupost, que se pot descarregar lliurement de la web, deixa entreveure algunes partides i desviacions poc clares, i que cal que la direcció pugui aclarir.

Com en són els 180.000 € que van integres a la Fundació Pere Tarrés, cosa que suposa el 20,27% del pressupost. Mentre que només 32.000 €, el 3,3% del pressupost, es destinen a ajudes directes als centres. En altres paraules, per cada 1 € que rep cada esplai des del Moviment, el mateix MCECC en dóna 1.190 € a la Fundació Pere Tarrés. I això només de forma directa.

Clar que la Fundació ofereix serveis al Moviment, però el MCECC també fa sostenible el pressupost de la Fundació. Com els 73.500 € en lloguers d’espais que la Fundació ingressarà directament i que, si el MCECC no hi tingués aquest lligam, potser no ingressaria.

O els costos de les publicacions, que són de 125.539,43 €. Si només entren 44.000 € en subscripcions (4.000 € menys que el pressupostat el 2014), com s’acaben de cobrir els 81.500 € que falten per arribar als 125.539 €? Si a cap lloc de la revista es fa referència al MCECC i si és una revista de la Fundació, perquè ha de passar pel pressupost del Moviment? D’això se’n diu «ser cornuts i pagar el beure».

Quan el pressupost sigui més clar i el veritable objectiu del MCECC siguin els esplais i no les fundacions, aleshores sí que molts esplais ens plantejarem l’adhesió al Moviment. Mentrestant, ens quedem com estem.

Xavier Esteve

(Esplai El Trop)

Comentarios
Multimedia Diari