Càritas i Endesa impulsen la formació

Càritas i Endesa canviem la canya i els hams per cables i interruptors per potenciar l'ocupació

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fent honor al proverbi xinès que diu ‘Si em dónes peix, menjaré avui; si m’ensenyes a pescar podré menjar demà’, des de Càritas Diocesana de Tarragona posem en marxa, amb l’ajut de la Fundació Endesa, un engrescador projecte de formació ocupacional amb l’objectiu principal de facilitar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social. El projecte en qüestió consisteix en la impartició d’un curs d’electricitat per tal de millorar la qualificació professional d’un grup de 16 persones d’entre 25 i 50 anys, aturades de llarga duració i amb greus dificultats per a reincorporar-se al mercat laboral.

El programa formatiu, amb una durada total de 500 hores (incloses 80 de pràctiques en empresa), serà possible gràcies a la col·laboració de l’Institut Comte de Rius de Tarragona i permetrà el reconeixement oficial a través d’un Certificat de Professionalitat. A tot això, s’hi afegeix l’acompanyament integral dels participants per part de Càritas per tal d’assegurar que tot el procés estigui centrat en la persona i no en altres objectius.

Així, si bé en aquest cas canviem la canya i els hams per cables i interruptors, la finalitat d’aquesta iniciativa no deixa d’estar en consonància amb el conegut proverbi xinès –i més institucionalment amb el propi Model d’Acció Social de Càritas–, a l’hora de capacitar les persones per tal que siguin protagonistes del seu propi desenvolupament. Aquest projecte, que ara iniciarem a Tarragona, s’emmarca dins d’un conveni de col·laboració ja existent entre la Fundació Endesa i Cáritas Española, i suposa el primer curs d’aquest tipus que es finança a Catalunya fruit d’una bona entesa, que esperem que continuï i s’estengui.

Més enllà, però, d’aquesta iniciativa concreta, des de Càritas Diocesana de Tarragona tenim molt clar que cal potenciar l’ocupació des de tots els àmbits possibles, conscients que la manca de feina destrossa les famílies i les aboca irremeiablement a l’exclusió social. Sense anar més lluny, el 72% de les persones que Càritas va atendre durant el 2014 en el conjunt de la nostra diòcesi no tenien feina. I és que mentre duri l’actual nivell d’atur i la greu precarietat laboral existent tenim –per molt que ens diguin una altra cosa– crisi econòmica per bastant de temps.

Comentarios
Multimedia Diari