El Camp de Tarragona mereix més

20 junio 2020 21:50 | Actualizado a 21 junio 2020 08:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les comarques tarragonines representem el 10% de la població de Catalunya i generem el 12% del PIB nacional. El sentit comú ens diria, per tant, que hauríem de rebre –com a mínim– el 10% de les inversions territorials de la Generalitat. Doncs no. En aquests darrers pressupostos aprovats i presentats a bombo i plateret pel Govern de Junts per Catalunya i ERC (i la complicitat i el suport imprescindible dels comuns) rebem tan sols el 4,9% de les inversions.

És una excepció? És quelcom puntual? En absolut. Des que Artur Mas va ser investit com a president de la Generalitat, els governs independentistes han anat davallant les inversions destinades a les comarques del sud. Dels més de 150 milions d’euros anuals que rebíem amb els governs de progrés i amb president socialista, hem passat als menys de 50 milions d’euros anuals actuals. Menys, menys, menys. Aquest és l’adverbi que ERC i Junts per Catalunya han vinculat amb Tarragona.

Així no podem seguir. Hem de recuperar un Govern que torni a creure en les comarques tarragonines. Un Govern que no es dediqui a sacsejar «enemics externs» per justificar la seva pròpia incompetència i que exerceixi, precisament, d’això, de Govern que governa oferint un catàleg de serveis i prestacions eficients per a tota la ciutadania. Un Govern que pensi en tots els ciutadans i que no es dirigeixi tan sols als seus votants. Que promogui les inversions i no els talls de carretera. Que sigui mínimament coherent i no que denunciï una presumpta «dictadura» mentre, al mateix temps, forma part institucionalment d’ella.

Que no s’inventi «plans secrets de jugades mestres» que acaben en desastre sinó que gestioni amb eficàcia. Hem de passar pàgina i tornar-nos a connectar amb el progrés per a tothom, recuperant els consensos entre catalans i deixar de dividir el país per la meitat, camí segur de la derrota de tots. Tan sols el PSC és capaç de liderar aquesta reconstrucció necessària per deixar enrere la divisió i sumar per millorar, tots i totes, sense exclusions. Necessitem un Govern català presidit per Miquel Iceta per fer entrar aire fresc, saba nova, a la Generalitat i propiciar el canvi que el Govern liderat per Pedro Sánchez ha representat per al conjunt d’Espanya.

No volem parlar de Catalunya en eteri, ni sacsejar banderes gegants, ni uniformar la gent amb colors, ni deixar-nos més de la meitat del país fora del que els independentistes anomenem falsament «la majoria aclaparadora del 80%» que, quan hi ha eleccions democràtiques, senzillament no apareix per enlloc.

Això és el que hem acordat els i les socialistes del Camp de Tarragona en el recent Congrés que hem fet i on he estat elegit com a primer secretari del PSC a les nostres comarques (gràcies infinites als companys i companyes per la confiança). Som la garantia que la convivència mai no es tornarà a posar en perill.

Comentarios
Multimedia Diari