El diari relaxa i fa desconnectar els joves

El tancament del quiosc de la plaça Imperial Tarraco dona més valor a l’experiència de comprar diaris del professor Satorra

16 agosto 2021 10:24 | Actualizado a 16 agosto 2021 10:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El professor lleidatà establert a Tarragona Jordi Satorra va dur a terme una experiència didàctica amb els alumnes de l’institut Martí i Franquès de Tarragona, del qual és director. En aquesta època que tot és digital, i també els diaris, Satorra ha encarregat als seus alumnes que llegeixin el diari en paper. L’activitat comença comprant l’exemplar del periòdic. Aquesta acció, tan habitual no fa gaire, comença a ser una raresa. Ara tanca l’històric quiosc de la plaça Imperial Tarraco. No sé on anirem a parar. Després del repte de trobar un punt de venda, l’alumne ha de buscar un lloc tranquil (una terrassa, un parc, a casa) on llegir el diari i finalment fer-ho amb un cafè o una altra beguda. 

El resultat de l’experiència que ja va publicar el Diari de Tarragona és sorprenent. Ona Caballé diu que «llegir el diari és tranquil·litat, reflexió, descans, cultura i coneixement». Natàlia Barahona diu que ha experimentat «una sensació molt agradable, uns moments de desconnexió». Per a Rafa Larrañaga llegir el diari és «una sensació màgica». Àngela Fontdevilla no ha agafat el mòbil en tota l’estona i «s’ha relaxat». Sara Marquès va «experimentar una sensació de satisfacció» i per a Begoña Ruiz va ser «un retir temporal». Mig segle fent diaris i mai hauria dit que el paper té tantes propietats.

Comentarios
Multimedia Diari