El diari relaxa i fa desconnectar els joves

El tancament del quiosc de la plaça Imperial Tarraco dona més valor a l’experiència de comprar diaris del professor Satorra

| Actualizado a 16 agosto 2021 10:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

El professor lleidatà establert a Tarragona Jordi Satorra va dur a terme una experiència didàctica amb els alumnes de l’institut Martí i Franquès de Tarragona, del qual és director. En aquesta època que tot és digital, i també els diaris, Satorra ha encarregat als seus alumnes que llegeixin el diari en paper. L’activitat comença comprant l’exemplar del periòdic. Aquesta acció, tan habitual no fa gaire, comença a ser una raresa. Ara tanca l’històric quiosc de la plaça Imperial Tarraco. No sé on anirem a parar. Després del repte de trobar un punt de venda, l’alumne ha de buscar un lloc tranquil (una terrassa, un parc, a casa) on llegir el diari i finalment fer-ho amb un cafè o una altra beguda. 

El resultat de l’experiència que ja va publicar el Diari de Tarragona és sorprenent. Ona Caballé diu que «llegir el diari és tranquil·litat, reflexió, descans, cultura i coneixement». Natàlia Barahona diu que ha experimentat «una sensació molt agradable, uns moments de desconnexió». Per a Rafa Larrañaga llegir el diari és «una sensació màgica». Àngela Fontdevilla no ha agafat el mòbil en tota l’estona i «s’ha relaxat». Sara Marquès va «experimentar una sensació de satisfacció» i per a Begoña Ruiz va ser «un retir temporal». Mig segle fent diaris i mai hauria dit que el paper té tantes propietats.

Comentarios
Multimedia Diari