ERC a Tortosa: la frustació del canvi

A Tortosa han guanyat les esquerres, però ERC ha preferit perpetuar Bel i CiU

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa, després de les passades eleccions, és més d’esquerres i progressista que mai. Així, un total de 12 regidors d’ERC, MOVEM, PSC i la CUP configuren una majoria àmplia davant dels 9 que han aconseguit CiU i PP. En vots, la diferència encara és més evident ja que les forces de progrés sumen uns 7.500 suports davant els 5.500 de les forces de dreta. En tot el període democràtic, mai les esquerres havien obtingut una força tan aclaparadora. Aquesta és la lectura, objectiva, que fem des de Movem Tortosa. Els números parlen per si sols. Les esquerres han pujat, en el seu conjunt, com mai. I la dreta, lògicament, ha retrocedit també com mai, especialment la candidatura de Bel, que ha perdut més de 2000 vots i 4 regidors respecte els darrers comicis.

Tot i la fragmentació de les forces d’esquerres, al presentar-se per separat (només Movem Tortosa ha estat aglutinadora d’algunes formacions), la suma d’un govern de progrés és factible ja que es necessiten 11 regidors i en sumem 12. Un resultat que poca gent predeia perquè tothom donava per fet que CiU treuria 9 /10 regidors i no retrocediria com ho ha fet. Ara bé, aquest govern de progrés, de canvi, que molts de tortosins han expressat a través del seu vot, no serà possible gràcies a la decisió d’ERC, que ha optat per donar suport al senyor Bel, facilitant-li un altre cop la investidura com alcalde, i ha rebutjat, de facto, la configuració d’un nou govern amb la resta de forces d’esquerres. En aquest sentit, evidentment, respectem la decisió d’ERC i del senyor Monclús. En democràcia, cadascú pot escollir el seu camí, però això no vol dir que no expressem allò que sentim i que ens estan fent arribar els votants progressistes, especialment, molts d’ERC: una frustració immensa per l’actitud d’un partit que s’anomena d’esquerres i que va defensar a tothora que ells eren la garantia del canvi a Tortosa. El senyor Monclús, criticava el senyor Bel per la seua actitud i forma de governar.Tanmateix, quan ha arribat l’hora de materialitzar-se aquest canvi, on el mateix Monclús podia liderar-lo com alcalde, gràcies a la nostra generositat, ha preferit perpetuar en el govern al senyor Bel i CiU.

En campanya, ho vam dir clar i el temps ens ha donat la raó: la garantia de canvi a la nostra ciutat és i serà Movem Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari