Estima i viu la justícia

Viure la justícia és commoure'ns i moure'ns davant les injustícies

19 mayo 2017 23:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Càritas ha iniciat la campanya “Estima i viu la justícia”. L’objectiu se centra en les persones més vulnerables i la pèrdua dels seus drets, que donen lloc a noves formes de pobresa. L’exclusió de les persones més pobres creix estrepitosament. Els beneficis de la globalització només són per als poders econòmics però no per a l’expansió dels drets humans i els valors a favor de la persona. Els rics són cada vegada més rics i els pobres cada vegada més pobres. Cal, doncs, un canvi d’època i de model social que solament és possible des d’un canvi profund de les persones, les quals per la seva part caldrà que pressionin i obliguin a fer un canvi a les forces econòmiques i polítiques que mouen el món.

Estimar és voler el millor per a l’altra persona, i això a vegades és tan senzill com saber escoltar i acompanyar, però que sempre s’ha de traduir en donar suport a l’altre. Viure la justícia és commoure’ns i moure’ns davant les injustícies, denunciar i transformar la realitat amb compromís i voluntat fèrria per tal d’aconseguir que un altre món sigui possible. Tots podem estimar i viure la justícia segons les nostres capacitats, conscients que amb les nostres accions tots som poderosos i tots som necessaris. No es tracta simplement d’un bonic conte de Nadal que comença i acaba en aquestes dates, sinó d’una tasca àrdua, llarga i constant que ha de durar tot l’any.

Aquest és el cas del projecte d’Assessorament extrajudicial que portem a terme els voluntaris lletrats del Col·legi d’Advocats de Tarragona en col·laboració amb Càritas Diocesana de Tarragona. Gràcies a aquesta iniciativa, moltes persones sense recursos s’adrecen a Càritas i tenen l’assessorament gratuït d’un advocat, que de manera anònima i professional posa els seus coneixements i el seu temps a disposició de persones en risc d’exclusió social. Durant l’any 2014 han estimat i viscut la justícia nombrosos lletrats, que amb generositat i dedicació han fet possible que moltes persones s’hagin sentit estimades, acompanyades, i hagin lluitat pels seus drets. Càritas vol donar les gràcies al Col·legi d’Advocats de Tarragona que ha fet possible el desenvolupament d’aquest projecte i, sobretot, als advocats i advocades que amb generositat i il·lusió hi han participat. Aprofitem també per a encoratjar i fer una crida a altres col·lectius de professionals perquè, juntament amb Càritas, creïn projectes solidaris i socials que facin certa la convicció que un altre món és possible!

Comentarios
Multimedia Diari