Estimar la cultura tarragonina

19 mayo 2017 22:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sóc una ciutadana de Tarragona farta de sentir crítiques sobre el que ens falta i atacar per sistema com es fan les coses, especialment respecte a la nostra festa i la nostra cultura popular. Per sort, hi ha espais on la ciutat comença a estimar-se i a ser valorada i aquest és el camí que cal seguir.

Veure propostes, que ja explicaven els nostres avis, com recuperar la Geganta Mora amb els seus atributs originals, el mirall; i vestir-la i enjoiar-la de forma ben elegant, fent-ho de manera entenedora per als més petits, m’arriba al cor.

Veure com, des del treball en comú, es millorarà el protocol de les diades castelleres perquè a petits i grans ens sigui més àgil i païdora, és gratificador. Veure com l’Ajuntament i la comissió municipal del Seguici Popular, on tenim representació tots els grups, s’han posat d’acord per millorar en molts aspectes el Protocol del Seguici, pendent des del 2001, també em fa sentir orgullosa.

Orgullosa dels qui et creues cada matí anant a la feina i et sonen les seves cares perquè els has vist de diables, o de turcs i cavallets, orgullosa de l’estructura i caliu d’una festa tantes hores treballada damunt una taula d’un despatx, potser de l’Ajuntament, sí, però també amb les entitats que conformen aquest esdeveniment màgic i únic; orgullosa del sentiment de pertànyer a una festa ancestral recuperada amb la democràcia i augmentada a mil amb la il·lusió i l’eficàcia de molts tarragonins i tarragonines: em fa sentir molt, molt orgullosa i agraïda.

 

Carla Vida Hernández

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari