Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Desmemòria o ignorància?

    02 octubre 2022 08:09 | Actualizado a 02 octubre 2022 08:11
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Des de la presidència de la Comissió Constitucional del Senat per tramitar la Llei de Memòria Democràtica, el senador socialista Santiago Castellà ha expressat la seva satisfacció per haver tirat endavant una ponència per aclarir els casos de nadons robats durant el franquisme. Castellà afirma que milers de nens van ser robats durant el franquisme, «fets que van ser ocultats durant anys», diu el parlamentari tarragoní.

    Un estudi de l’Institut d’Investigació Social i de Mercats CIMOP desvela que entre els joves hi ha el convenciment que la dictadura franquista va durar «dos dies»

    En matèria de coneixement històric se’ns ha girat feina. Un nou factor de preocupació per la ignorància de la nostra història ens arriba per un treball del sociòleg Rafael Rodríguez, subvencionat pel Ministeri de la Presidència, que destapa els forats educatius sobre la Guerra Civil i el franquisme. Aquestes són algunes de les respostes dels joves entrevistats que ha publicat El País: «La Guerra Civil la va originar la rebel·lió del poble contra la dictadura de Franco».

    «Després de la mort de Franco, es van posar d’acord els republicans i els franquistes i van fer la Constitució». «Els exiliats són els seguidors de Franco als quals van fer fora del país». No tenim un problema de memòria democràtica. Tenim un cas d’ignorància supina.

    Comentarios
    Multimedia Diari