Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Avancem cap al turisme sostenible

    13 enero 2023 20:07 | Actualizado a 14 enero 2023 07:00
    Pau Ricomà
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Tarragona avança a tota màquina per ser una destinació turística del futur i ho fa amb el rumb de la sostenibilitat. Les dades actuals evidencien que en matèria de turisme anem per bon camí i continuarem creixent perquè tenim una ciutat amb molt potencial.

    Volem preservar i posar en valor l’espai natural i, sobretot, que les actuacions fetes en un sentit turístic tinguin com a objectiu la millora de les condicions de la població en general. Aquest és un concepte bàsic del turisme sostenible que des de Tarragona afrontem per primera vegada.

    La primera pedra d’aquest nou futur que perseguim com a ciutat és el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació Tarragona, entre blau i verd, un projecte liderat pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona que ha obtingut 3,5 milions d’euros dels Fons Europeus Next Generation que executarem en els propers 3 anys i que ens permetrà millorar l’experiència del visitant i assolir una millor rendibilitat del turisme en clau sostenible, amb iniciatives de proximitat i màxim respecte al medi ambient.

    Les dades actuals evidencien que en matèria de turisme anem per bon camí i continuarem creixent perquè tenim una ciutat amb molt potencial

    El projecte Tarragona, entre blau i verd contribuirà a dibuixar el futur que volem per la ciutat, des de quatre eixos fonamentals com són el turisme verd i sostenible, la millora de l’eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat. L’adequació dels recursos naturals que planteja el pla permetrà ampliar l’espai turístic i descongestionar així les zones més saturades, i també vol contribuir a desestacionalitzar i ampliar la temporada turística generant una oferta associada als valors mediambientals, com per exemple el cicloturisme.

    L’actuació de més envergadura econòmica del conjunt del pla és la que es farà al canal de la Móra (un milió d’euros). Aquesta intervenció, indispensable per donar solució a un dels problemes crònics i més reivindicats pels veïns, evitarà que en episodis de pluges torrencials el canal s’ompli de brutícia i alhora permetrà renaturalitzar aquest espai.

    El projecte Tarragona, entre blau i verd permetrà ampliar l’espai turístic, descongestionar les zones més satu-rades i ampliar la temporada turística amb una oferta associada als valors mediambientals, com el cicloturisme

    El pla intervindrà en la restauració mediambiental dels recursos naturals de l’àrea del litoral, especialment en els entorns del camí de ronda, que voreja el litoral des de la Punta del Miracle fins a la platja de Tamarit. A més, es dignificarà un dels punts més concorreguts de la façana marítima de la ciutat: la platja del Miracle.

    L’oferta es complementarà amb una reconversió sostenible dels serveis que ofereixen les platges urbanes, com ara sistemes per reduir els residus, o la millora de la il·luminació amb tecnologia LED al Front Marítim. Aquesta restauració és fonamental per dinamitzar itineraris que, mitjançant una aplicació digital i visites guiades, recorrin espais d’interès paisatgístic: les nostres magnífiques platges, els sistemes dunars i les comunitats vegetals i de fauna. Aquestes actuacions es faran extensibles als senders de l’Anella Verda.

    La intervenció també actuarà al Serrallo –reconegut amb la marca Barri Mariner de Catalunya per l’Agència Catalana de Turisme– amb la incorporació de wifi 5G i la pacificació del trànsit dels carrers interiors que passaran a ser prioritaris per vianants, contribuint així a la millora de l’experiència dels visitants i també dels veïns i, a la vegada, dinamitzant el comerç i la restauració local.

    Aquest pla és ambiciós i sense dubte és un pas endavant cap al turisme sostenible però també ho és per al benefici i benestar del conjunt de la ciutadania que podrà gaudir de nous espais mediambientals, carrers amb preferència per les persones i noves formes de mobilitat no contaminant, entre altres. I, al mateix temps, és un pla que ens permetrà avançar en la consolidació de Tarragona com la destinació natural i cultural del futur que volem que sigui.

    Comentarios
    Multimedia Diari