Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    ‘Brave new work’. Revolucionant el treball

    28 abril 2022 07:31 | Actualizado a 29 abril 2022 12:13
    Gerardo Meneses
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Per fer la guitza... la meva filla gran, de tant en tant, em diu que la meva feina bàsicament consisteix en passejar i... poca cosa més.

    Darrerament vaig trobar aquest argument desenvolupat en profunditat i de manera més rigorosa en el llibre: Brave new work (Revolucionant el treball).

    Aaron Dignan acompanya als equips de treball en el redisseny del seu sistema operatiu partint de la descripció d’una organització com un sistema complex poc controlable i gens predictible amb un gran potencial humà.

    Un equip de treball no és sols un grup de persones que treballen juntes; és un grup de persones que confien entre si

    Els eixos sobre els quals analitza tot el procés de les organitzacions (la situació actual, el sistema operatiu i com es produeix el canvi) són l’autonomia, la confiança i la transparència. L’objectiu és avaluar si es tracta d’una organització positiva amb la gent i si l’organització és conscient de la complexitat de cadascun dels elements implicats: propòsit, autoritat, estructura, estratègia, recursos, innovació, flux de treball, reunions, informació o remuneració.

    Un equip de treball no és sols un grup de persones que treballen juntes; és un grup de persones que confien entre si (Simon Sinek). Quan un departament de Google va desenvolupar el projecte Aristòtil (2012) per estudiar què fa excepcional un equip de treball va arribar a la conclusió que els factors claus eren el temps conversacional («... tots els membres passaven el mateix temps parlant, opinant, aportant...») i la intel·ligència emocional del grup («intuïció sobre el que senten la resta de membres de l’equip»). Van batejar aquestes variables com a seguretat psicològica.

    Seria increïble si tothom competís no per ser el millor del món, sinó per ser el millor per al món

    Tornant a la meva filla... respecte a la funció de les persones que tenen responsabilitat en la gestió d’un equip, respecte als «jefes»; Dignan els hi diu: «El principal obstacle per al canvi –ho creguis o no– ets tu». I els recomana fer un esforç intencional per a dominar l’ego, per a silenciar la seva veu, per fer-se a un costat... per no ancorar-se en el costum d’avaluar i jutjar el treball dels altres. Acaba animant-los amb aquest eslògan: «Surt i busca alguna cosa per fer».

    Comentarios
    Multimedia Diari