Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    El turisme aixeca el vol

    07 diciembre 2022 20:01 | Actualizado a 08 diciembre 2022 06:00
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    El nostre dia a dia al segle XXI no s’entén sense unes bones comunicacions, bé siguin físiques o virtuals, actualment ja convertides en una necessitat bàsica i, per tant, en una prioritat. I és per això que a la Diputació de Tarragona hi apostem fort. En matèria de turisme, un dels nostres múltiples àmbits de treball i alhora un dels motors econòmics de la demarcació, és essencial disposar de connexions adients amb els principals mercats emissors, i també amb d’altres de potencials o emergents. La nostra aposta en aquesta línia ha propiciat la materialització, a partir de la primavera vinent, d’una nova ruta aèria entre l’Aeroport de Reus i el d’Orly-París, amb una periodicitat de dos dies la setmana. Un vol molt rellevant atès que el turisme provinent de l’estat francès és estratègic per al nostre territori.

    La nostra aposta ha propiciat la materialització, a partir de la primavera vinent, d’una nova ruta aèria entre l’Aeroport de Reus i el d’Orly-París, amb una periodicitat de dos dies la setmana

    La incorporació d’aquesta ruta, operada per Vueling, és fruit del treball conjunt de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus, que compta amb l’impuls del Patronat de Turisme de la Diputació i que esdevé clau per promoure l’arribada del turisme internacional a la Costa Daurada i, consegüentment, dinamitzar econòmicament el conjunt de la demarcació de Tarragona. La promoció de l’aeroport reusenc per consolidar-hi i augmentar-hi les rutes ha permès que aquest 2022 se n’ofereixin un total de 23, que ens uneixen amb Anglaterra, Gal·les, Escòcia, Irlanda, Bèlgica, els Països Baixos, Polònia i Palma de Mallorca.

    Entre el gener i el setembre d’enguany, han passat 811.412 usuaris per l’aeroport, una xifra que representa una recuperació de gairebé el 86% respecte al mateix període del 2019, previ a la pandèmia. Sabem del cert que aquest resultat és la conseqüència directa de l’estratègia de promoció de la Taula de l’Aeroport: no només hem treballat per posicionar la nostra destinació, sinó que també hem intensificat la relació amb les companyies i hem impulsat acords per aconseguir que, a l’hora de decidir l’obertura o manteniment de rutes per part de les aerolínies, l’aeroport de Reus fos una tria interessant, viable i segura. Tant és així, que en termes d’increment de l’activitat, hem tingut el millor comportament del conjunt d’aeroports catalans.

    Tenim motius per a l’optimisme: l’esforç del sector turístic públic i privat, la cooperació, el diàleg i l’esperit de superació ens han demostrat que aquesta és una bona estratègia

    Treballem perquè –bé sigui per via aèria, terrestre o marítima– el turisme que ens arribi el 2023 ens permeti millorar encara més la bona tendència experimentada en el camp turístic i superar del tot l’època marcada per la pandèmia i la crisi econòmica general. Val a dir que la realitat actual continua sent complexa, i que s’hi afegeixen nous obstacles com ara la crisi energètica i l’augment de costos generalitzat, a més d’un context geopolític incert. No obstant això, tenim motius per a l’optimisme: l’esforç del sector turístic públic i privat, la cooperació, el diàleg i l’esperit de superació ens han demostrat que aquesta és una bona estratègia, un bon camí a seguir per enlairar el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

    Comentarios
    Multimedia Diari