Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    La sortida d’Entrevies:
    qüestió de seguretat i mobilitat

    Fa temps que estem encaparrats a resoldre i millorar la mobilitat i la seguretat al polígon Entrevies. És un tema cabdal al qual se li ha de trobar una sortida de forma urgent

    19 noviembre 2022 18:28 | Actualizado a 19 noviembre 2022 22:08
    Pau Ricomà
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Tarragona té quatre polígons industrials, cadascun d’ells amb les seves característiques, que són imprescindibles per a l’economia de la ciutat. Com a alcalde sento com una prioritat que els tarragonins es puguin guanyar dignament la vida. En aquest sentit, el nostre teixit industrial juga un rol cabdal en oferir llocs de treball remunerats per sobre la mitjana i amb més estabilitat que a altres sectors.

    Des de l’Ajuntament som plenament conscients de l’alt grau de rellevància que tenen aquestes zones industrials pels tarragonins i les tarragonines i per això treballem per millorar-les. No escatimem esforços, hem realitzat diferents accions per fer-los més atractius i més accessibles per captar inversions. El batec dels polígons és vital per la ciutat i aquest govern està fent el possible perquè bategui cada vegada amb més força.

    Queden temes per resoldre? I tant. Una ciutat que està viva necessita sempre millorar i una d’aquestes millores passa per una actualització de les infraestructures, per exemple.

    Fa temps que estem encaparrats a resoldre i millorar la mobilitat i la seguretat al polígon Entrevies. És un tema cabdal al qual se li ha de trobar una sortida de forma urgent. El criteri amb el qual es va construir l’any 1956 aquest polígon (el més antic de la ciutat) ja no és l’adequat, s’ha comprovat que és inviable que només tingui un accés.

    Des de fa anys aquesta zona industrial, amb més d’una vintena d’empreses, pateix inundacions quan hi ha un temporal, dificultant la mobilitat en aquesta zona. És un tema al qual hi estem a sobre des del primer dia, estem lluitant perquè aquesta situació es reverteixi. Ens hem assegut per parlar amb diferents administracions, de tots els nivells, i els hem posat sobre la taula diferents opcions.

    Aquest polígon suporta una gran activitat logística, que implica a molts treballadors i treballadores, a la qual se li ha de poder garantir una sortida en condicions

    Una solució–la que és més positiva– seria la construcció d’un pont que superés la via del tren, que connectés amb la zona industrial que hi ha a tocar d’Entrevies i això ens donaria una via d’accés alternativa i complementària a l’actual i a més, ens donaria una sortida cap a l’N-340, actuant també com a via d’evacuació en cas d’alguna mena de risc. Aquest nou pont hauria sigut fonamental per facilitar l’actuació dels serveis d’emergència en l’incendi al magatzem de productes químics de Miasa que va tenir lloc a aquest polígon l’any 2019.

    Aquesta obra és imprescindible per poder garantir la mobilitat en aquest polígon i per incrementar el grau de seguretat i de connectivitat de tota aquesta zona. Fa temps que estem treballant perquè aquesta solució sigui una realitat.

    Aquest polígon suporta una gran activitat logística, que implica a molts treballadors i treballadores, a la qual se li ha de poder garantir una sortida en condicions.

    Sabem la importància que té aquest polígon per Tarragona. Entrevies es mereix una solució i la trobarem, sense cap mena de dubte.

    A tot això, passades les vies, recentment s’ha millorat, i molt, la mobilitat a la zona d’Icomar amb una nova rotonda que distribueix amb molt criteri la circulació de vehicles, evitant els colls d’ampolla que generava la confluència de l’N-340A i l’N-340B. Això fa més fluida la circulació i millora l’accés al Polígon Francolí i al Port.

    Entrevies també se’n beneficiarà d’aquesta millora quan sigui una realitat la connexió amb el polígon Francolí. La sortida és aquesta.

    Comentarios
    Multimedia Diari