Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Secciones
    Canales
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Montblanc progressa

    La Conca de Barberà, el 2019 tenia, exceptuant la Vall d’Aran, la renda més alta de totes les comarques de Lleida i Tarragona. Superant el Tarragonès, el Baix Camp, l’Alt Camp o el Segrià

    11 mayo 2022 18:06 | Actualizado a 12 mayo 2022 07:00
    Josep Andreu
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    El 28 d’abril el diari ARA publicava un article sobre la diferència de renda mensual entre les diferents comarques de Catalunya. La sorpresa era majúscula, ja que la Conca de Barberà, el 2019 tenia, exceptuant la Vall d’Aran, la renda més alta de totes les comarques de Lleida i Tarragona. Superant el Tarragonès, el Baix Camp, l’Alt Camp o el Segrià.

    És sorprenent, perquè el 1990, quan va esclatar la lluita contra el Pla de Residus, la Conca de Barberà era la segona comarca per la cua, només superada per la Terra Alta. Quins motius han propiciat aquest canvi? Penso que no és altra que la continuada i progressiva industrialització de la Conca.

    Ara, l’any 2022, tenim quatre reptes molt importants:

    1.- Culminar la urbanització del Polígon Logis Montblanc de Cimalsa i, simultàniament, la implantació del magatzem logístic de Bon Preu. Una implantació que, segons les paraules del president del

    consell d’administració, Joan Font, en un termini d’entre 5 i 8 anys Bon Preu Esclat crearà fins a 1.000 llocs de treball.

    2.- La finalització del túnel del Coll de Lilla, que es preveu per finals d’aquest any o inicis del que ve. On, a més, cal sumar-hi l’inici de les obres del tram d’autovia entre Lilla i la rotonda de la Rifacli.

    3.- L’habitatge a Montblanc i la Conca de Barberà és una de les principals preocupacions dels montblanquins, especialment entre els joves.

    Podem constatar que des de la crisi del 2008, a part del nou bloc de pisos del BonÀrea, encara per estrenar, l’activitat constructiva de nous habitatges ha estat, gairebé, inexistent.

    Com equip de govern de l’Ajuntament, tenim l’objectiu de promocionar la construcció, en una partida annexa al Sòl de l’Horta, de nous pisos de tipologia planta baixa més 3.

    Aquestes noves construccions s’haurien de realitzar a través d’Incasòl amb la creació d’uns 300 habitatges. Per tot això, ja hem iniciat els contactes amb l’Institut Català del Sòl de Catalunya.

    4.- A més, a propòsit d’això, si observem les últimes dades que tenim sobre el nivell acadèmic dels majors de 17 anys és molt elevat.

    Gairebé el 40% dels joves tenen formació universitària, i un 21% més estudis de Grau superior. Un 9,1% cicles de formació de grau mitjà i un 20% més, el Batxillerat.

    Això significa que hem de crear empreses que necessitin treballadors amb un alt nivell de qualificació, també en l’àmbit tecnològic i digital. Per aquest motiu, considerem una molt bona aportació per part de Bon Preu, que incorpori una trentena de joves de la comarca, amb alta formació, per ser, després, les persones que ajudaran a posar en marxar el nou centre logístic de Montblanc.

    Amb aquests importants reptes, des de l’ajuntament de Montblanc volem projectar un futur per a la Vila Ducal amb empenta i determinació, que creï benestar a tots els habitants i, sense pretendre grans creixements, evitar les pèrdues de població que ha sofert la Conca de Barberà en l’última dècada, propers al 8% de la població, passant de 21.500 habitants l’any 2008 als 19.500 de l’any 2021.

    I cal apuntar que, aquest camí, Montblanc no l’ha de fer sol, no volem que el faci sol. Si no que el volem fer amb tots i cadascun dels 22 pobles de la Conca de Barberà. Això, ens obliga a tots els ajuntaments, a totes les persones que vivim a la comarca, a avançar en un futur de progrés, amb la creació de nous llocs de treball, nous habitatges i serveis que assegurin el benestar i el progrés de tota la població.

    Comentarios
    Multimedia Diari