Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Un nou impuls al barri del Carme

    21 enero 2023 18:13 | Actualizado a 22 enero 2023 07:00
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Aquesta setmana hem anunciat un projecte destacat de transformació urbana, un acord que dona resposta a la reivindicació històrica dels veïns i veïnes del barri del Carme i que arriba després de molts anys de feina intensa i de negociacions, des de la discreció, entre l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya. No ha estat fàcil arribar-hi, però el resultat dona sentit a tots els esforços realitats.

    El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat, aquesta setmana, el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, l’Incasòl i el Servei Català de la Salut per avançar en quatre objectius: la regeneració urbana del barri, la construcció d’un nou aparcament municipal, la dotació de nou habitatge protegit i l’obertura d’un nou centre de salut que facilitarà el desdoblament del CAP Sant Pere.

    És, per tant, un acord molt important per al barri del Carme i també per al conjunt de la ciutat, que dona continuïtat a la tasca iniciada el 2003 amb la primera convocatòria de la Llei de Barris, i que ara permetrà culminar la transformació urbana d’aquesta zona situada al cor de Reus. Salut, habitatge i millora de la mobilitat: són els tres eixos que defineixen un projecte pensat per a les persones, que entén el barri com un espai de convivència generador de qualitat de vida. En definitiva, un projecte transformador que segueix la premissa que marca l’acció del govern de Reus des del primer dia: posar les persones al centre.

    El ple ha aprovat, aquesta setmana, el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, l’Incasòl i el Servei Català de la Salut per avançar en quatre objectius

    És important també destacar el paper dels veïns i veïnes del barri i, en especial, de l’associació de veïns l’Harmonia del Carme perquè hàgim pogut arribar on som. Aprofitem aquest espai per agrair públicament la seva implicació, la seva paciència i la seva constància, que han ajudat a definir aquest acord de consens que tenim sobre la taula, i que més enllà de l’impacte que tindrà en la dinàmica del barri és també un referent inspirador per al conjunt de la ciutat.

    Perquè aquest projecte al barri del Carme es vertebra des de la voluntat municipal d’acostar els serveis essencials i d’interès públic a la gent, a les persones, una voluntat que té una mirada i una projecció que va molt més enllà, al conjunt de la nostra ciutat. Precisament en l’àmbit de la Salut, fa uns dies s’anunciava l’obertura del dispensari del barri Gaudí, un equipament que es va tancar durant la pandèmia i que s’ha aconseguit reobrir gràcies al treball conjunt de la Generalitat i l’Ajuntament de Reus amb la implicació decidida de l’Associació de Veïns del Barri Gaudí.

    És important destacar el paper dels veïns i veïnes del barri i, en especial, de l’associació de veïns l’Harmonia del Carme perquè hàgim pogut arribar on som

    Novament, hem trobat resposta a una necessitat evident de la ciutadania a través del diàleg, l’escolta activa i la voluntat d’arribar al consens entre totes les parts implicades. Perquè parlant la gent s’entén, i el que ens com a institució no és altra cosa que l’interès públic.

    Som una ciutat que té veu pròpia, que té moltes veus i moltes coses a dir, i des de l’Ajuntament, com a administració, volem escoltar-les totes i ser-hi a prop. Perquè aquest diàleg permanent ens permet avançar en la definició d’una ciutat en què els serveis essencials estiguin ben connectats amb la ciutadania i que des de la proximitat sigui capaç de generar convivència i cohesió. Una ciutat que reforça els serveis públics i de qualitat i on les persones són al centre de les polítiques públiques.

    Comentarios
    Multimedia Diari