Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    40 anys

    05 octubre 2022 18:44 | Actualizado a 06 octubre 2022 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Els socialistes preparen una campanya per tota Espanya per commemorar el 40è aniversari de la victòria de Felipe González a les eleccions generals del 28 d’octubre de 1982. Quaranta anys és el guarisme que tenim interioritzat per representar una llarga temporada.

    O sigui que fa molt temps de l’històric triomf del PSOE amb una majoria absoluta de 202 escons dels 350 del Congrés dels Diputats, amb més de deu milions de vots que significaven el 46% de l’electorat d’una jornada en la qual va votar gairebé el 80% del cens.

    Farà 40 anys de la foto al balcó del Palace amb Felipe González i Alfonso Guerra saludant eufòrics la multitud després d’una victòria electoral que no s’ha tornat a repetir

    L’arribada del PSOE al poder va significar l’autèntica ruptura amb el passat franquista. Recordo que amb Jordi Pérez vam entrevistar Eduardo Sotillos al Parador d’Arties. Sotillos, periodista de gran prestigi, va ser nomenat portaveu del Govern amb rang de secretari d’Estat. Fou una novetat que un professional de la comunicació assumís la labor de portaveu ministerial. Sotillos ens va dir que «el PSOE estava preparat per governar».

    El país estava expectant davant del veritable canvi polític. Poc després també vam entrevistar José Barrionuevo al Parador de Vielha (l’encant madrileny per la Val d’Aran). Era inimaginable tot el que va passar encabat.

    Comentarios
    Multimedia Diari