Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    El Marroc, el veí desconegut

    02 junio 2023 19:03 | Actualizado a 03 junio 2023 06:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Una manera de refutar que al Marroc hi ha discriminació per raons de sexe és situar dones al capdavant dels consolats. És el cas del Consolat General del Regne del Marroc a Tarragona, Lleida i Aragó, al davant del qual figura Ikram Chahine, una graduada en Ciències Exactes, casada i amb tres fills.

    Chahine ha rellevat en el càrrec a Saloua Bichri, una altra dona que ha estat destinada a noves responsabilitats polítiques. La seu diplomàtica tarragonina s’estén fins a Lleida i tot l’Aragó perquè gairebé la meitat del milió de marroquins que hi ha a Espanya viuen a Catalunya.

    El Marroc està desplegant una silent però eficaç acció diplomàtica per desmentir el que consideren penjaments negatius que perjudiquen la imatge del país

    Els tertulians del Forn del Senyor hem tingut l’ocasió d’escoltar de primera mà els propòsits del Marroc respecte a Espanya. Especialment interessant és l’oferiment per controlar que els imams que prediquen al nostre país hagin passat pels filtres de l’Islam moderat que exigeix el Marroc. Això evitaria que els centres de culte esdevinguin nius de reclutament extremista.

    Mentre Chahine explica aquestes coses i moltes d’altres més, el seu marit està a casa cuidant els tres fills. Hem quedat de visitar el Marroc per comprovar, davant de notari, aquestes meravelles marroquines.

    Comentarios
    Multimedia Diari