Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Estafes
    en un clic

    19 enero 2023 14:42 | Actualizado a 20 enero 2023 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Fa uns dies vaig rebre un SMS del banc que, feia així: «BBVA: A partir del 13/01/2023, ya no podras utilizar su tarjeta si no tienes activado el nuevo sistema de seguridad: https://is.gd/sLKTOv». Textual. Va anar d’un través de dit que no piqués. Les faltes d’ortografia em van fer sospitar.

    Vaig consultar al banc i em van confirmar que era una estafa. A l’App del mateix banc hi ha un glossari on descriu els tipus de malifetes que despleguen els lladres informàtics.

    Adware, Baiting, Oversharing, Malware, Pharming... són modalitats de estafes per internet. Gairebé enyoro els ‘duros sevillanos’

    A saber: Adware (finestres invasives); Atac DDoS (deixen fora de servei el web); Baiting (ataquen a través de dispositius infectats USB); Malware (programari maliciós que t’infecta l’ordinador); Oversharing (capten la informació personal a través de les xarxes socials); Pharming (el delinqüent dirigeix la víctima a un web fals per robar la informació); Phishing (suplantar la identitat d’una companyia per obtenir dades bancàries personals); Spoofing (suplantació d’identitat); Spyware (programari espia que t’agafa les dades bancàries); Troià (software maliciós ocult en un programa aparentment legítim); Vishing (estafa a través de trucada telefònica).

    Avui en dia és més habitual que t’atraquin a casa que al carrer.

    Comentarios
    Multimedia Diari