Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Fabriqui’s
    el gas vostè mateix

    20 septiembre 2022 20:07 | Actualizado a 21 septiembre 2022 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Fa el reclam publicitari: «Gas acetileno La Catalana- Vilallonga. Máquinas automáticas e inexplosibles, carburo, cañerías, etc. Venta a plazos y al contado. Se sirven los pedidos a vuelta de correo».

    Si algú podia estar amoïnat per tenir a casa un enginy esgalabrós, el mateix anunci precisava el següent: «A cada máquina acompañamos una explicación del modo de funcionamiento que es sencillísimo. Se asegura la buena construcción y el buen funcionamiento y contra explosiones».

    Remenant per les hemeroteques he trobat en un Diario de Tarragona de primers de segle passat l’anunci d’un aparell per fabricar gas a casa

    Fa gràcia, l’anunci. Però, de moment, la companyia russa Gazprom ha anunciat que atura «completament» el subministrament de gas pel gasoducte Nord Stream, que connecta el golf de Finlàndia amb Alemanya a través del mar Bàltic. La gasista russa atribueix la interrupció a una fuita d’oli, però els tècnics de Siemens, que van fer la instal·lació, han dit que aquest problema no justifica la interrupció del subministrament.

    Es tracta d’una altra putinada. No descartaria, per estar tranquils, recuperar la fàbrica de gas del carrer Gasòmetre i, fins i tot, posar a casa un aparell de La Catalana-Vilallonga a la vora de les plaques solars. Està vist que, en matèria energètica, no et pots refiar de ningú.

    Comentarios
    Multimedia Diari