Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    No és maldestre, és Parkinson

    18 marzo 2023 18:58 | Actualizado a 19 marzo 2023 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Una senyora estava pagant a la caixa d’un supermercat, però no aconseguia agafar els diners del moneder. La xavalla se li escapava dels dits. Un jove que estava a la cua per pagar va increpar la senyora pel retard a enllestir el pagament.

    La dona es va girar educadament i va aclarir al jove: «Tinc Parkinson. Em vol ajudar vostè a treure les monedes del moneder?». El cas li va passar a Pepa Martín Barceló, presidenta de l’Associació Parkinson de les Terres de l’Ebre, amb la qual s’ha reunit la presidenta de Parkinson Lleida, Carme Sánchez, per tal de col·laborar plegats. Per als malalts de Parkinson, les accions més senzilles de cada dia són un repte.

    Si veieu algú clavat al mig d’un pas de vianants no l’esbronqueu. Pot ser que tingui Parkinson

    Cordar un botó, plegar una moneda, arrencar a caminar... Tenim bradicinèsia (lentitud de moviments). Si veieu una persona que es queda clavada al mig d’un pas de vianants i no va ni endavant ni endarrere, no l’esbronqueu. És possible que tingui Parkinson. Ajudeu-lo.

    Sabem, però, que els efectes d’aquesta malaltia són poc coneguts. Per això volem fer-ne difusió. Si sabeu d’algú que necessiti ajuda contacteu amb nosaltres: administracio@parkinsonebre.org. Telèfons: 977 500 / 311 606 769 980. No som maldestres. És Parkinson.

    Comentarios
    Multimedia Diari