Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Retallar tantes Administracions

    21 enero 2023 18:09 | Actualizado a 22 enero 2023 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Reduir de 22 a 12 el nombre de ministeris, suprimir els ajuntaments de pobles petits i eliminar les diputacions són algunes de les propostes que ha fet aquesta setmana el Círculo de Empresarios per fer unes administracions públiques «més eficients i modernes».

    Segons el World Economic Forum, Espanya se situa en la posició 27 d’entre 141 països en competitivitat de les administracions públiques. Segons el rànquing de competitivitat global d’IMD Business School, Espanya està en el lloc 39 d’un total de 64 països analitzats a causa de «les deficiències en la gestió pública».

    L’estudi cita exemples de les mesures adoptades en altres països com Dinamarca, que ha reduït els municipis de 271 a 98. Aquí tenim casos com el Morell i la Pobla de Mafumet que estan tan empegats que hi ha un carrer la meitat del qual és del Morell i l’altra meitat de la Pobla.

    El 2021 el nombre d’entitats de les administracions públiques a Espanya era de més de 16.800. Fa feredat! Segons l’estudi, racionalitzar les administracions públiques generaria un potencial estalvi d’entre 10.300 i 16.100 milions d’euros.

    I evitaria molts maldecaps al ciutadà a l’hora de remenar papers.

    Comentarios
    Multimedia Diari