Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Secciones
    Canales
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Salvem el ‘Mamotreto’

    22 noviembre 2022 19:26 | Actualizado a 23 noviembre 2022 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    No entenc com encara no s’ha organitzat un grup que, amb el lema Salvem el Mamotreto, argumenti que l’enderroc d’aquesta estructura és un altre malbaratament de diners públics. Fa més de vint anys, la construcció del monstre vora el mar va costar 8,4 milions d’euros i ara se’n gastaran no se sap ben bé quants per desconstruir-lo.

    Per ampliar la por, els serveis tècnics municipals no poden assumir el projecte. Caldrà externalitzar la feina. Quan m’agafa del tot fluixeja de cames és en sentir que el desmuntatge del Mamotreto «no és una actuació aïllada», sinó que en vindran més. Campi qui pugui.

    No entenc que, amb l’esperit de brega que té aquesta ciutat, encara no hagi sortit ningú que defensi la supervivència de la plataforma del Miracle

    Aquests dies se celebra al Tenerife Espacio de las Artes una exposició que analitza l’ús polític del formigó durant el segle XX. A través de construccions de Niemeyer, Herzog & de Meuron i d’altres estudis d’arquitectura, la mostra «observa la promesa de modernitat que va vehicular el ciment com un projecte ingenu i fallit, però també fascinant, com al·legoria perfecta de l’obsolescència programada que el capitalisme necessita per continuar expandint-se», escriu Álex Vicente a El País.

    De veritat que voleu perdre el Mamotreto, relíquia de la nostra modernitat fallida?

    Comentarios
    Multimedia Diari