Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Tot sol amb la ‘Mona Lisa’

    Ni de conya és possible estar sol amb la Giocon-da, el quadre més cèlebre del món. Però el Louvre ha creat una experiència vir-tual que permet allò que en la realitat és un somni

    08 junio 2022 20:04 | Actualizado a 08 junio 2022 22:50
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Temas:

    Teníem la visita a París programada amb el Col·legi de Periodistes quan un home disfressat de dona i en una cadira de rodes va llançar un pastís contra el famós quadre de Leonardo da Vinci.

    L’atac no va fer ni aire al retrat de l’esposa del comerciant de teles florentí Francesco del Giocondo, però ha engrandit encara més l’interès mundial per contemplar una pintura que, d’ençà que fou robada l’any 1911, ha hagut de superar tota mena d’atemptats. Així va ser que per arribar a contemplar des d’uns quants metres de distància i a través d’un vidre blindat la Mona Lisa vam haver de superar llargues cues i una aglomeració tumultuosa.

    No vaig poder comprovar la tècnica de l’sfumato, amb la qual Leonardo da Vinci va aconseguir crear les formes que donen vida al retrat. Més que l’sfumato vaig estar pendent que no s’esfumés la cartera.

    Estem ben bojos. Si arribo a temps de donar un consell, admirin la Gioconda amb la realitat virtual del Louvre i deixin les cues per als terroristes de l’art que ja no saben de quina manera descarregar les frustracions contra la dama de la sala dels Estats del museu més visitat del món. Però un selfi amb la Mona Lisa és un selfi amb la Mona Lisa.

    Comentarios
    Multimedia Diari