Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Valorar el que ja tenim

30 septiembre 2023 19:57 | Actualizado a 01 octubre 2023 14:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest esdeveniment de caràcter anual permet trobar-nos els representants de 70 associacions de tota Espanya per intercanviar informació i experiències i planificar estratègies conjuntes en benefici dels afectats de Parkinson. És realment una vivència profitosa.

El viatge en AVE a la capital del Regne permet comprovar el trànsit de persones que cada dia va amunt i avall de Catalunya a Madrid i a l’inrevés. L’any passat van ser 12,1 milions de viatgers, un 112% més de quan va començar la ruta. Aquest flux multitudinari té tota mena d’objectius a banda i banda.

Torno de Madrid on he participat en la IV Trobada estatal d’associacions de Parkinson. És enriquidor l’intercanvi

El 31% de la producció de les empreses catalanes es ven a la resta d’Espanya. El segon client és França. En algun sector com l’agrícola, el volum de vendes s’eleva fins al 45%. Tanmateix, no només hi ha interessos econòmics a tenir en compte.

L’indicador ancestral més eloqüent són els cognoms. El cognom més present a Catalunya és Garcia, seguit per Martínez, López, Sánchez, Rodríguez... fins al 20 no apareix Torres.

En el cas d’una hipotètica independència de Catalunya, el primer que caldria fer l’endemà és recompondre tots aquests vincles econòmics i socials. No valdria la pena explorar vies més pragmàtiques de millora? Sense trencadisses.

Comentarios
Multimedia Diari