Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Ens tornen a prendre el pèl

    26 marzo 2023 20:42 | Actualizado a 27 marzo 2023 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    La superestació de trens del Camp de Tarragona s’ubicarà finalment a Vila-seca, a tocar del terme de Reus i connectarà l’alta velocitat, el corredor del Mediterrani, rodalies, l’aeroport i, en un futur, també el TramCamp de la Generalitat. El consens és total entre el Ministeri, Generalitat, Diputació i els ajuntaments de Tarragona, Reus, Vila-seca i la Canonja. També hi estan d’acord la Plataforma en Defensa del Ferrocarril (Pdf.Camp) i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i els sindicats UGT i CCOO.

    Mai cap projecte ferroviari havia suscitat tant consens com la nova Estació Intermodal del Camp de Tarragona que divendres va presentar la ministra Raquel Sánchez

    L’arquitecte Xavier Climent s’ha quedat sol en la defensa d’un model d’estació d’alta velocitat com tenen a Lleida i a Girona, al centre de la ciutat. Climent insisteix en dues estacions: Bellisens (Reus) i l’Horta Gran (Tarragona). Les xifres canten: l’Avant Camp de Tarragona-Barcelona, 121.441 viatgers. Lleida-Barcelona, 241.197. Girona-Barcelona, 1.082.644. Les estacions al centre urbà ho peten. Però tornem a insistir en un model metropolità d’una metròpoli que, segons el catedràtic de Geografia Josep Oliveras, «no existeix». «Els taxis de Salou poden recollir passatgers a l’aeroport de Reus?», es demana Oliveras. I remata: «Ens prenen el pèl». Una altra vegada.

    Comentarios
    Multimedia Diari