Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    2 d’agost de 1972. Aquells estius benignes

    01 agosto 2022 19:40 | Actualizado a 02 agosto 2022 06:00
    Antoni Batista
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Fa cinquanta anys, a l’edició del 2 d’agost de 1972, el Diari informava que la temperatura màxima a Tarragona era de 25,6 graus i la mínima, de 21. Aquells estius benignes que permetien gaudir d’un temps que la maldat inhumana encara no havia destruït.

    El Diari donava pistes d’aquell temps de descans i lleure. Al Serrallo feien un concurs romescaire, al què m’hi va portar l’advocat Solé Barberà, que cinc anys després seria diputat pel PSUC a Tarragona. Adorava el Serrallo, tot i que les seves arrels eren de Reus i la seva dona les passava per la Secuita. El festival d’estiu el devia amanir algun «progre», perquè a l’Auditòrium ad hoc hi feien El retaule del flautista, de Jordi Teixidor, un altre psuqueru que bastia una sàtira tremenda contra el franquisme, i van cantar-hi Maria del Mar Bonet i Lluís Llach.

    Fa cinquanta anys el ‘Diari’ informava que la temperatura màxima a Tarragona era de 25,6 graus i la mínima de 21

    A la Torre tenia èxit una festa model Costa del Sol anomenada «El baúl de la abuelita» perquè la gent endreçada i polida de casa bona s’hi disfressava d’època. Si volies ser algú i que se’n parlés a les botigues i el xafardeig que s’anava consolidant com una característica de la vila, havies d’anar a fer el merda al bagul, que més aviat era un envelat a peu de platja però amb pretensions del Schönbrunn vienès de la Sissí emperadriu amb la cara bellíssima de Romy Schneider. El Diari també ho explicava, com explicava el Firagost de Valls.

    A la Torre tenia èxit una festa model Costa del Sol anomenada «El baúl de la abuelita» perquè la gent de casa bona s’hi disfressava d’època

    Menys notícia del temps tenim de fa cent anys, del 2 d’agost de 1922. La Vanguardia no donava temperatures, però sí algunes pistes de que feia calor però moderada, que la gent afrontava benignament anant alls cines nocturns a l’aire llibre de la platja de Sant Sebastià i del jardí del Novedades: «Cine, música y una agradable temperatura», venia l’anunci. La publicitat de l’època també convidava a les senyores en temps masclistes: «Para aminorar el calor acudan pronto a elegir los retales de seda, lana y algodón que realiza a precios de quemazón La Filosofía, calle del Carmen, 10».

    Els anuncis destacaven igualment rebaixes de neveres i màquines de fer gelats domèstics, a Llorens Hermanos, Rambla de las Flores, 31. Els temps han canviat i, malauradament, el temps també. Avui tornarem a depassar els trenta graus i hi ha il·luminats que neguen el canvi climàtic i per tant no fan res per salvar el planeta que tornarà a ser dels simis.

    Comentarios
    Multimedia Diari