Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Ping-pong Parkinson

    02 octubre 2022 21:09 | Actualizado a 03 octubre 2022 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    L’Artur és un xicot de 50 anys que viu a Mollerussa i que està afectat de Parkinson. Dijous va arribar al Centre de Tecnificació de Tennis Taula de les Borges Blanques amb l’ajut de dos bastons per poder caminar sense caure. Després de la sessió de teràpia de ping-pong a les ordres de l’entrenador del CTT Borges José Luis Andrade, l’Artur va sortir caminant i donant saltirons i tot.

    CTT Borges és un referent del tennis taula de Catalunya. Esportistes de Reus hi van a entrenar. Ara enceten un programa de ping-pong per a persones afectades de Parkinson

    No he dit que l’Artur va ser ballarí professional. El compositor croat Nenad Bach, també afectat de Parkinson, que va actuar amb Luciano Pavarotti al concert Pavarotti & Friends, utiliza el ping-pong com a teràpia per disminuir els símptomes de la malaltia. Una investigació de la Universitat de Fukuoka, al Japó, va comprovar que els símptomes als malalts de Parkinson van disminuir amb un programa setmanal de tennis taula durant sis mesos. Als Estats Units hi ha una associació per promoure el PPP (Ping-pong Parkinson). Fan un campionat del món i tot (pingpongparkinson.org).

    Ara, gràcies a l’acord entre el Club Tennis Taula Borges Blanques i l’Associació Parkinson de les Terres de Lleida podem gaudir d’aquesta teràpia. Per apuntar-s’hi només cal trucar al telèfon 619 037 308.

    Comentarios
    Multimedia Diari