Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Retirem contenidors, aportem llars per a animals!

    26 mayo 2022 08:34 | Actualizado a 26 mayo 2022 08:37
    Mònica Pàmies Flores
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    La CUP seguim amb l’esperit de donar una segona vida o utilitat a les coses que ja no es fan servir a la nostra ciutat. Amb motiu del Dia Internacional de Reciclatge que es va celebrar la passada setmana, volem recordar que apostem per la reducció, la reutilització i el reciclatge dels contenidors retirats de la ciutat.

    Com a grup municipal ja vam sol·licitar, en una moció aprovada per unanimitat en el Ple de Reus, la donació de les bicicletes que queden abandonades al dipòsit de vehicles a entitats sense ànim de lucre i de caràcter social, estalviant, alhora, al consistori, el cost de reciclatge d’aquests VMP (vehicles de mobilitat personal). Apostem per promoure accions solidàries des de la cultura del reciclatge i la sostenibilitat. Vam sol·licitar informació sobre la quantitat i models dels contenidors retirats a la nostra ciutat a causa de la implantació dels nous models de contenidors. Segons informació de la regidoria hi ha: 278 contenidors de vidre, 514 de rebuig, 501 d’orgànica, 310 d’envasos i 285 de paper. Un total de 1.888 contenidors en bon estat, però que ja no volen usar. Encara que alguns d’aquests es quedin en dipòsit en dependències municipals per a una possible substitució temporal en cas d’incident o mancances del servei, hi ha un gran nombre de contenidors esperant ser utilitzats.

    La CUP insistim en el fet que cal caminar cap a la recuperació i la reutilització i actuar a favor de l’ús i servei social en totes i cada una de les accions municipals

    Creiem que seria interessant fer donació de tots aquests contenidors a les entitats i associacions animalistes del territori sense ànim de lucre ni contractes públics. Sabem que en altres municipis ja s’ha col·laborat en aquest sentit i s’han reconvertit contenidors de vidre en gateres de carrer, contenidors quadrats en casetes per gossos, els contenidors més petits s’utilitzen de dispensadors o contenidors de pinso... Personalment, crec que en la majoria de casos seria interessant, a part de la seva adaptació interior i exterior, que es decorin per embellir-los. Fins i tot, podria organitzar-se un concurs o activitat que consistís a fer que cada escola decorés un contenidor per entregar a les protectores i a cada barri un contenidor per la colònia felina de la seva zona. Aquestes activitats ajuden a la conscienciació sobre la problemàtica de l’abandonament i fa que la ciutadania sigui solidària obrint els ulls a una realitat que desconeix.

    En altres municipis ja s’han reconvertit contenidors de vidre en gateres de carrer, contenidors quadrats en casetes per a gossos, els contenidors més petits s’utilitzen de dispensadors o contenidors de pinso

    Es tracta de reeducar en el respecte, l’empatia i, alhora, mostrar que un ens local pot donar exemple i replantejar els seus actes, molts cops automatitzats i poc útils. Així, ens reenfoquem pensant en les possibilitats de tot el material que constantment retiren o no usen, però que està en bon estat i pot ser recuperat per terceres persones.

    La CUP insistim en el fet que cal caminar cap a la recuperació, la reutilització i actuar a favor de l’ús i servei social en totes i cada una de les accions municipals. Així mateix, afirmem que l’Ajuntament (el govern de Junts, ERC i ARA) no té prou autoritat moral per a exigir accions a la ciutadania quan el seu exemple és totalment passiu en propostes, o simplement reactiu i sancionador amb un únic afany, el recaptatori.

    Comentarios
    Multimedia Diari