Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Retorn a Sant Joan de la Muntanya

    12 agosto 2022 20:11 | Actualizado a 13 agosto 2022 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    L’històric indret de Sant Joan suma a l’ermita un refugi, un menjador, dormitoris, sales de reunions, cuina i tot allò que en llenguatge políticament contemporani en diríem «equipament multiusos». El cas dels ermitans de Sant Joan és molt típic de Catalunya. No sabrem mai si cada dissabte esmorzen a Sant Joan perquè han de restaurar l’ermita, o han restaurat l’ermita per poder esmorzar cada dissabte a Sant Joan.

    Des del maig del 2018 que no havia tornat a pujar a l’ermita de Sant Joan de Montblanc o de la Muntanya. Déu n’hi do la feinada que han fet els ermitans de Sant Joan!

    En qualsevol cas el treball a jova d’aquesta colla d’amics, premiats pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ha donat fruits i ha permès recuperar un indret privilegiat del país. Tanmateix, el retorn a Sant Joan ens ha reiterat la gravetat de la sequera que patim. Per il·lustrar la magnitud de la tragèdia citem el retrocés de les glaceres del Pirineu com la del Mont Perdut que el passat dos d’agost se sentia cruixir mentre va començar a baixar fang gris pel riu.

    Però hi ha un altre símptoma cruel. Les fonts estan seques. Per arribar a Sant Joan no pots refiar-te de carregar aigua ni a l’ermita de la Santíssima Trinitat, on sempre rajaven les fonts a esplet. Ara, quan sortim d’excursió hem de dur sempre les cantimplores plenes. Casonlou.

    Comentarios
    Multimedia Diari