Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Tombes nobles a Santes Creus

  28 febrero 2024 19:05 | Actualizado a 29 febrero 2024 14:00
  Josep Ramon Correal
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  N ingú no ho esperava. Unes obres de restauració del cenobi cistercenc han permès la troballa de les tombes intactes de les famílies Queralt, Cervelló, Cervera, Puigverd i Montcada. El llinatge dels Montcada fou un dels més importants de Catalunya. Van dominar baronies i fins i tot van enllaçar amb la reialesa catalana-aragonesa i francesa. Guillem de Montcada i d’Aragó fou bisbe de Lleida. En una de les branques dels Montcada trobem Ramon II, senyor de Tortosa, que fou conseller de Jaume I. Al llinatge dels Cervera destaca Guillem de Cervera, membre del consell de regència del Conqueridor.

  Als historiadors se’ls ha girat feina. Han descobert a Santes Creus els sarcòfags de famílies nobles catalanes dels segles XIII i XIV

  Fou croat i combaté a la batalla de Las Navas de Tolosa abans de vestir l’hàbit del Cister a Poblet i convertir-se en confessor del Rei. Un altre llinatge nobiliari sepultat a Santes Creus és el dels Cervelló, nissaga en la qual destaca Guerau Alemany de Cervelló, camarlenc de Martí I. Les tombes descobertes permetran lligar caps en la genealogia de la noblesa catalana. Els Queralt, Cervelló, Cervera, Puigverd i Montcada poden presumir de tenir set cognoms catalans i més.

  Comentarios
  Multimedia Diari