Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Un més de la família, però...

    24 noviembre 2022 20:31 | Actualizado a 25 noviembre 2022 06:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Un informe del Consejo General del Poder Judicial alerta que l’enduriment de penes pel maltractament animal pot comportar, en alguns casos, càstigs més elevats que per violència masclista. Cremar una guineu o ofegar una cria de senglar podrà suposar penes més severes que maltractar una dona. Estem perdent el sentit de la mesura. Hem d’estimar els animals, però estem confonent el Tom de tota la vida amb la tieta.

    Atenció que cada vegada que modifiquem el Codi Penal la caguem. Primer va ser la llei del «sí és sí. Ara és la llei del benestar animal

    Les últimes estadístiques són per fer servir el cap. El 49% de les llars espanyoles tenen animals de companyia. El nombre de bestioles triplica el de nens menors de quinze anys. En el cas de Tarragona, l’any passat hi va haver més compres o adopcions de gossos que no pas naixements de criatures. L’antrozoologia, la ciència que estudia les relacions entre els humans i les persones, té feina. Ho va alertar el Papa a la missa d’Epifania: «Alguns no volen tenir fills, però tenen gossos i gats que ocupen el seu lloc». L’altre dia vaig escoltar al carrer el lament d’una dona: «Això no m’ho pots fer a mi!», gemegava compungida.

    El problema familiar era que el gos s’havia ajagut a terra i no li donava la gana d’engegar. No girem rodó.

    Comentarios
    Multimedia Diari