La Ribera d'Ebre: espai d'oportunitats

La comarca també compta amb un ric patrimoni cultural i natural de gran vàlua

19 mayo 2017 23:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La diversitat és en si mateixa una riquesa que, alhora, també genera riquesa. Qualsevol espai socioeconòmic que compti amb múltiples recursos productius en àmbits diferenciats estarà en avantatge respecte a d’altres que no es troben en aquesta situació. La Ribera d’Ebre és una d’aquestes regions. Hi convergeixen la indústria energètica, a Ascó; la química, a Flix; el comerç i els serveis, principalment a la seva capital, Móra d’Ebre; l’agricultura, arreu de la comarca, o els productes agroalimentaris de qualitat –els auberges, els pastissets, la clotxa, l’oli, el vimblanc i molts altres– en la majoria dels municipis, amb una força exportadora que, en alguns casos, sorprèn i va a més. La comarca també compta amb un ric patrimoni cultural i natural de gran vàlua, amb exponents tan destacats com el castell templer de Miravet, els assentaments ibers de Tivissa, el llegat de l’escultor morenc Julio Antonio, la reserva natural de Sebes de Flix, les serres de Cardó i Llaberia, l’Ebre com a eix vertebrador de la vida a la comarca... La diversitat de la Ribera d’Ebre queda ben palesa en tots i cadascun dels seus racons.

Tota aquesta riquesa esdevé un potencial que cal aprofitar en benefici dels habitants d’aquest emblemàtic territori. A la Diputació de Tarragona així ho entenem, conscients com som de les grans possibilitats de futur de la Ribera, i per això acompanyem els seus municipis en la seva aposta estratègica. L’energètica n’és una de les destacades, com es va posar de manifest recentment en la Jornada de debat de la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE) celebrada a Móra la Nova, però el nostre suport també s’estén a la resta d’àmbits econòmics i socials, sense excepció. En són mostra la col·laboració que prestem a les diverses festes, celebracions i fires sectorials (a Rasquera, Móra d’Ebre, Móra la Nova, Ascó, Benissanet, Ginestar, Tivissa...), la millora de les carreteres locals de què som titulars, el condicionament d’espais naturals, la promoció turística, o la constant inversió en nous projectes o en manteniment a través del Pla d’Acció Municipal de la Diputació, que en el present quadrienni és el que més recursos aporta de tots els fins ara aprovats. La nostra tasca a la comarca no s’atura, i ja treballem en nous projectes rellevants per la seguretat en la mobilitat de les persones i per l’impuls al sistema productiu, com la millora de la carretera T-2237 entre la Palma d’Ebre i Vinebre, o la creació d’un centre cultural per potenciar la figura i l’obra de l’escultor Julio Antonio a la seva localitat natal, coincidint aquesta determinació amb el 125è aniversari del seu naixement.

Ara, més que mai, el context econòmic ens demana invertir tots els nostres esforços en el territori per tal de contribuir al seu progrés. Per això treballem amb empenta i dedicació per minimitzar al màxim els efectes de la recessió i reequilibrar el conjunt de les nostres comarques, de manera que tant les de l’interior com les del litoral comparteixin oportunitats, possibilitats de futur i participin del mateix model de qualitat de vida.

Comentarios
Multimedia Diari