La victòria de Tarragona

La meva obsessió ha estat, és i serà aconseguir la plena ocupació i eradicar l´atur de la ciutat

19 mayo 2017 22:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona es juga aquest diumenge a les urnes el seu futur. Pot semblar un tòpic dels que sovint s’acostuma a abusar però en aquest cas no ho és en absolut. S’hi juga el futur dels tarragonins presents i també dels que vindran perquè les oportunitats que tenim a l’abast durant aquests pròxims quatre anys, començant pels Jocs del Mediterrani, són d’una envergadura i importància històrica sense precedents. I remarco: sense precedents.

En cap cas vull dibuixar una realitat immaculada. Milers de tarragonins viuen encara en carn pròpia el drama de l’atur i milers més amb prou feina arriben a final de mes. Tan sols aquells que fa temps han perdut el sentit de la realitat i que viuen en una torre de marfil poden negar la dramàtica situació econòmica a què han de fer front tantes i tantes famílies.

Hem estat i estarem al seu costat. Per això mentre la Generalitat i l’Estat retallaven en atenció social nosaltres, des de l’Ajuntament, hem augmentat en un 218% les partides destinades a polítiques socials des del 2007 fins avui.

Hem tingut, i jo molt personalment com a alcalde, la determinació d’arribar al 100% dels tarragonins i tarragonines que necessitaven alguna ajuda colpejats com ho han estat per la crisi econòmica. No retrocedirem ni un mil·límetre d’aquest propòsit.

Com a alcalde la meva obsessió ha estat, és i serà aconseguir la plena ocupació i eradicar l’atur de la ciutat. No es tracta d’un objectiu utòpic si sabem aprofitar amb valor les oportunitats que tenim al davant. Tarragona pot assolir fites més altes...

Aquests dies de campanya molts periodistes m’han preguntat: Quin és el seu compromís amb els tarragonins? Us ho diré, multiplicar els meus esforços i treballar sense descans per aconseguir allà on calgui atreure les inversions que la ciutat i els seus habitants necessiten per poder generar nous llocs de treball i activitat econòmica.

Exigirem al Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat que respectin Tarragona i inverteixin allò que ens correspon i ens mereixem. No pot ser que continuem a la cua del país en inversions, aquest oblit permanent és una burla que no podem tolerar.

I després molts periodistes afegien: I quin és el seu principal objectiu si torna a repetir com a alcalde? La victòria de Tarragona. La victòria més enllà de les dificultats que tenim perquè sense la victòria no hi ha futur per Tarragona. Oportunitats com la que representa els Jocs del Mediterrani tan sols passen un cop a la vida.

Tenim tantes realitzacions per endavant! Crear el districte IKEA, l’anella mediterrània, connectar tots els barris amb el centre i completar l’obertura de la ciutat amb el mar, créixer en serveis, equipaments, benestar...

Fa uns mesos en una conferència a Barcelona vaig reivindicar el protagonisme creixent de Tarragona en el conjunt del país i el seu lideratge en molts àmbits: turístic, químic, universitari, cultural, gastronòmic, etc. Recordo el murmuri que es va generar a la sala i alguna rialla burleta entre els presents, entre els quals alguns prohoms de Barcelona. El lideratge de Tarragona... I per què no? Tarragona demana pas i acció immediata. De nosaltres depèn, del nostre esforç i dels valors que ens són propis i que ens distingeixen. Per fer-ho possible, per continuar mantenint ferm el timó en aquesta direcció des de l’Ajuntament, us demano el vostre vot a les eleccions de diumenge.

Comentarios
Multimedia Diari