Les cartes al director del dia

19 mayo 2017 23:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Afalac amb música al general Prim

Ja hem deixat enrere l’any 2014 i, amb ell, l’any Prim que tant ens ha plagut als admiradors del General Joan Prim i Prats pels actes culturals, informatius i solemnes que se i han dedicat a Reus i a Madrid.

Als que som de món musical ens ha agradat, en gran mesura, que l’acte de cloenda fós un concert al teatre Fortuny de la capital del Baix Camp i de la mà de l’Associació de Concerts de Reus. Fou un acte veritablement bell i grat. El teatre estava engalanat d’un púlic culte i nombrós; i, a dalt de l’escenari, una munió de joves instrumentistes, components de la Banda Simfònica de Reus, tots amb gran qualitat interpretativa i conduïts per una batuta magistal, entesa, majestuosa i precisa, ensems que dolça i plena d’autoritat (la del mestre Joan Ramon Reverté) que ja ens té acostumats al seu virtuosisme.

El programa, molt ben confeccionat amb músiques militars, moriques, triomfals, fins i tot bel.licoses, va ser llargament aplaudit pel púbic que omplia el magnífic teatre.

La Banda Simfònica de Reus, està donant un pas qualitatiu endavant dia a dia i va demostrar aplom, gust i bellesa tant en les peces per a Banda: “El Sitio de Zaragoza” (de Cristóal Oudrid), “Los Voluntarios” (de Gerónimo Giménez), “Fantasía morisca” (de Ruperto Chapí) com en les obres per a Orquestra Simfònica adaptades a Banda: “Aida” (de Giuseppe Verdi). “L’Obertura 1812 (de Piotr Ilich Tchaikovsky), “La Marcha del Vizconde” (d’Isaac Albéniz) i la “Polka del General Prim” (de Dámaso Zabalza) coetanis del General tots aquests compositors, i l’estrena mundial de la marxa militar “Castillejos”, escrita per l’ocasió,de Josep-Enric Peris, compositor de casa i que era present a la sala, com va anunciar laSra. Rosa Maria Mauri, Secretària de l’Associació de Concerts de Reus.Els aplaudiments vàren forçar la interpretació, coma bis, del pas-doble “Maria Teresa Lacruz” del jove compositor alacantí Òscar Navarro.

Felicitem la Banda Simfònica de Reus per la seva qualitat interpretativa, al mestre Reverté per la seva magistral batuta, a l’Associació de Concerts de Reus i a la Junta de l’any Prim per haver fet possible aquest esdeveniment cultural en homenatge al General reusenc.

Hortènsia Asens Aulestia

(Porrera)

Mas y la corrupción

«Cobro de comisiones que iban a parar a cuentas andorranas y suizas a cambio de adjudicaciones». Este es el resumen de las acusaciones que recaen sobre dos pesos pesados de la política catalana, Macià Alavedra y Lluís Prenafeta, históricos en los gobiernos de Jordi Pujol. Es llamativo cómo todos los grandes valedores de Mas están imputados o bajo sospecha por corrupción. Prenafeta fue su amigo y le contrató en su propia empresa; Macià Alavedra fue su consejero en diferentes asuntos y su predecesor en la consejería de economía; Fèlix Millet, condenado por el Palau de la Música, fue íntimo suyo y de su entorno y Jordi Pujol, evasor fiscal confeso, fue su «padre político». Mas dice que nunca supo nada del famoso 3% de comisiones en las obras públicas catalanas y fue Conseller de Economía durante los años gloriosos de los Pujol. Es sorprendente: el actual President, rodeado durante toda su trayectoria, por un ambiente que desprendía aromas de corrupción de forma nauseabunda y él diciendo que lo veía todo limpio y sólo olía a colonia. Curioso lo de Mas.

Teresa Lozano

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari