Les cartes al director del dia

19 mayo 2017 23:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Totalitarisme inquisitorial

L’atemptat a Paris del passat 07/01/2015 contra el setmanari Charly-Hebdo ha estat una autèntica salvatjada; no obstant això jo crec que buscava un rerefons polític; és a dir, provocar molta indignació per tal de reforçar, indirectament, l’extrema dreta, sobretot a l’Estat francès. Jo em demano. No són, de fet tots els extremistes religiosos també d’extrema dreta ? És clar que cal condemnar un acte criminal fet contra la llibertat d’expressió (un dels pilars bàsics de tota democràcia).

En aquests moments caldria donar suport als principis laics i democràtics, i condemnar, sense pal·liatius, tots els ens voler imposar a Europa, com en altres èpoques, un règim totalitari. Un règim antihumanitar, totalment inquisitorial, sense llibertat d’expressió.

Josep M. Loste

(Portbou)

‘Charlie Hebdo’ o Islam destructor

Aquest dimecres l’islamisme radical ha practicat un genocidi sobre la llibertat d’expressió europea, sobre el setmanari satíric Charlie Hebdo. El com i el què ja el sabem, però i el per què? Per Aràbia Saudita, Iraq i a casa nostra alguns membres de l’Islam es tornen radicals en contra altres ètnies. La raó esdevé òbvia des de la nostra educació. L’Islam i la nostra escola fiten objectius oposats. Si educar és orientar l’individu per tal que aprengui dels fets i que així assoleixi criteris objectius, l’Islam adoctrina els estudiants evitant que pensin amb objectivitat. Les lectures islàmiques que els alumnes musulmans han de seguir no esdevenen precisament equilibrades, objectives i respectuoses. En aquests textos es descriu el cristianisme europeu com una fe inferior mentre que l’Islam esdevé la millor religió del món, la qual cosa la fa la pitjor. Anomenar-se la millor fa que no es respectin totes les altres del món: si la seva és la millor les altres esdevenen inferiors per imposició, no per demostració. Però el fet més flagrant és la interpretació errònia que algunes webs islàmiques fan del progrés científic occidental. En la Enciclopedia de los Milagros Científicos en el Sagrado Corán els musulmans llegeixen que la ciència s’oposa a la seva religió, però del cert que el mètode científic sols esdevé un camí de coneixement fonamentat en fets, no un atac a la veritat. Prou utilitzen Internet els musulmans, tecnologia obtinguda amb ciència, per difondre les seves creences i atacant les dels altres. Aquest atac a la ciència és una arnada tècnica que altres religions, i sense èxit, han intentat en el passat. Primer afirmen que la ciència conté errors, un fet del tot necessari per tal de poder progressar en nous coneixements. I la segona que la ciència encara no ho explica tot, un fet obvi ja que el temps imposa cada dia nous descobriments. Aquests forats de la ciència són exposats com demostracions que un Alà s’hi amaga darrere per tal de poder explicar misteris. És a dir, per comprendre un dubte de la natura l’Islam n’afegeixen un de nou inexplicable, Alà. Hi havia un proverbi medieval que deia, cave ab homine unius libri, guardeu-vos de l’home d’un sol llibre. L’Islam amb el seu Alcorà adoctrina més que educa alimentant inconscientment radicalismes amb conseqüències funestes.

David Rabadà i Vives

(Barcelona)

Víctimes de terrorisme

Si només tenim en compte la repercussió en els diaris, creurem que hi ha dos tipus de víctimes del terrorisme: la primera, la que afecta als nostres països europeus o rics, en què 10 o 12 morts són una gran notícia, i la segona, la que afecta a molts països del malanomenat Tercer Món: Siria, Líbia, Irak,... on decenes diàries de víctimes del terror no gaudeixen ni d’una ratlla als diaris i menys als telediaris.

Per què passa això? Suposo que és la típica esquizofrènia d’aquelles que només els interessa el que els hi passa a ells mateixos, i en canvi, quan passa als altres això no té importància. Si a nivell de persona pot ser explicable per una qüestió d’egoisme, com podem explicar-ho en societats que es diuen científiques i racinals?

L’explicació rau en l’interés en manipular aquesta violència que només és dolenta quan perjudica els nostres interessos, però no quan els beneficia. No només no condemnem el terrorisme que flagel•la altres països, sinó que a més a més ajudem a aquells terroristes a tenir armes i diners per massacrar «règims» que per interessos econòmics volem que caiguin.

Ja està bé d’hipocresies, cinismes, dobles morlas, i, en definitiva, criminalitat d’alt nivell. Els primers terroristes són els nostres governants que donen armes i diners a aquests que després condemnen, vegis Al-Qaeda, front Al Nusra, Estat Islàmic o, els podem incloure, Estat d’Israel, de Qatar, de Túriquia, CIA, Mossad, etc.

Víctor Montañés Borràs

(Lleida)

Comentarios
Multimedia Diari