Les cartes al director del dia

19 mayo 2017 22:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Guanyar o governar

Avui diumenge, a les eleccions segur que tindrem guanyadors. La majoria dels partits tindran una lectura positiva dels resultats i tots riuran i celebraran la hipotètica victòria.

Les llistes més votades són els que veritablement guanyen les eleccions, però en molts casos no seran els que governin. Caldrà fer pactes en molts municipis. Els pactes poden determinar la política municipal i fins i tot el futur alcalde. Andalusia és un clar exemple de què dic. La candidatura més votada a les eleccions no ha tingut la capacitat de formar govern.

La votació dels regidors per escollir alcalde ve molt marcada per la disciplina de vot dels partits. Crec que, en aquests casos, més que ideologia i programes electorals el que predomina i fa decantar la balança és un bon negociador. Un negociador que sàpiga unir voluntats independentment del color del partit. Un negociador amb voluntat de servei.

Domingo Castilla Palau

(Constantí)

Arrels d’Europa

Una amiga ha publicat una imatge de la ciutat de Palmira al Facebook, ara en poder de l’Estat Islàmic, i un comentari: «Europa calla». Una Europa que s’avergonyeix de les seves arrels cristianes. Art, cultura, història són fruit d’aquestes arrels. Com seríem nosaltres sense aquesta cultura i aquesta història? Podríem entendre l’art? Podem veure famílies trencades i joves i avis sense horitzons per manca d’arrels.

Les arrels d’un poble no es veuen, però cal cuidar-les, la seva poca o molta salut ens afecta directament. Ni Palmira ni Europa s’haurien de perdre per ensorrar la història, per ignorar les arrels. A cadascú també ens pertoca de procurar cultivar les nostres arrels, no esperem que ens ho facin els governants, siguin els que siguin els que tindrem.

M. Pilar Fargas

(Riudoms)

Politiquets depa sucat amb oli

Fa uns dies em va sorprendre la tàctica del partit dels socialistes repartint pamflets a la porta de l’escola per recaptar fidels. Però el que he comprovat avui és que el llistó ha pujat de nivell amb el PP. Sense miraments i amb empenta, aquests s’han muntat un ‘xiringuito’ al parc de l’Arrabassada per tal d’entregar globus a dojo, però aquest cop acompanyats de crispetes! Aquests politiquets de pa sucat amb oli ja no saben què fer. No ho deuen tenir gaire clar quan aposten fort per captar votants.

I jo continuo preguntant-me el mateix: serà que no hi ha llocs on es puguin muntar mítings i espectacles d’aquest caire, que han d’utilitzar una altra vegada els més petits per tal de fer proselitisme? On han anat a parar la imaginació i la creativitat dels caps de campanya?

Certament en aquest cas existeix una coherència amb la imatge que volen donar del seu cap de llista, primer amb les tanques a l’estil Coca Cola marca blanca, i ara l’acompanyament de crispetes, potser hem d’estar preparats per veure’l anunciant aquest Nadal a l’estil Norman Rockwel, com també potser veurem algun polític anunciant la loteria de Nadal enlloc del calb que ja forma part de la memòria col·lectiva?

No sé pas on anirem a parar, però, pel que sembla, això promet. Seguiré entusiasmada les diverses candidatures fins al seu últim alè.

Alèxia Amat

(Tarragona)

Agraïment a l’HospitalJoan XXIII

Sóc un jove de 23 anys i el passat 24 de febrer vaig ser intervingut, he estat hospitalitzat dos mesos i voldria agrair a tot el personal de la 3a planta de l’Hospital Joan XXIII les bones atencions, l’amabilitat, professionalitat i disponibilitat que han tingut amb mi. Agraïment que faig extensiu al personal de neteja, auxiliars, infermeres, supervisora, anestesistes, cirurgià plàstic, hospitalització a domicili i tot l’equip de cirurgia. També voldria felicitar en especial una persona perquè és un gran professional i per la seva qualitat humana, així doncs, felicitats Dr. Feliu.

Moltes gràcies per tot a tots.

Jordi Benet Samper

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari