L'hora de moure fitxa per a la igualtat entre homes i dones

Ens hem dotat del Pla de polítiques de gènere 2014-2018

19 mayo 2017 23:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El dia 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones i, per celebrar-ho, l’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Participació i Gent Gran, amb altres regidories i entitats que treballen en l’àmbit de les polítiques de gènere, ha organitzat diversos actes del 4 al 28 de març.

L’acte central tindrà lloc demà dilluns, 9 de març, a les 18 h, amb la lectura de la declaració del Govern del Dia Internacional de les Dones a càrrec de l’actor reusenc Carles Bigorra al Casal de les Dones. La inauguració de l’exposició ‘Driping als Rentadors’, de l’artista reusenca Teresa Felip, i la música en directe completaran aquest acte central.

Enguany, l’equitat de gènere és l’eix de la declaració institucional. A Reus hem mogut fitxa recentment en aquest sentit i ens hem dotat del Pla de polítiques de gènere 2014-2018, impulsat per la Regidoria de Participació i Gent Gran. És una eina de planificació i alhora un marc conceptual i un full de ruta perquè totes les polítiques en l’àmbit municipal incorporin la perspectiva de gènere i de les dones. La implicació i el treball coordinat de les persones que intervenen en els processos de gestió de l’Ajuntament de Reus i de representants de les entitats i institucions, a través de la Taula Tècnica i el Consell Municipal, fan possible que la perspectiva de gènere sigui present en tots els nivells i en totes les etapes de l’acció pública.

Així doncs, és molt important el com d’aquest nou Pla de polítiques de gènere, ja que es tracta d’una aposta metodològica que transforma dinàmiques de relació i de treball, que suposa introduir canvis en la gestió i en l’organització i que requereix capacitat d’innovació i voluntat d’experimentació. El rigor, l’eficàcia, la transparència, l’equitat, la coordinació i la cultura d’anàlisi i d’avaluació són els valors que guien aquest procés i l’apoderament, la participació, la governança i la transversalitat són les estratègies i principis orientadors que regeixen la seva implementació. A tot això, cal sumar el llegat de les dones al llarg de la història en la construcció, el manteniment i la transformació de la nostra societat.

Per això, estic convençuda que anem en la direcció correcta, que estem fent un pas endavant en la construcció d’una ciutat més equitativa i més justa per a dones i homes. És per això que vull agrair públicament la tasca de totes les persones que participen d’aquest Pla i animar tothom a participar dels actes programats amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Comentarios
Multimedia Diari