L´Hospital de Reus, eficàcia i eficiència

D´aquest Pla estratègic en resultaran els plans operatius que marcaran el full de ruta en diferents àmbits

19 mayo 2017 22:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La setmana passada vam superar un dels grans esculls que han marcat les actuacions del govern municipal dels darrers anys: la renovació del crèdit que l’anterior govern va assumir per finançar les obres del nou Hospital i que ens obligava a abonar, amb data 22 d’abril, la quantitat de 34,9 milions d’euros. Davant la impossibilitat de fer front a aquest pagament, perquè les previsions d’ingressos fetes el 2010 han resultat del tot errònies en l’actual conjuntura, vam iniciar un procés de negociació complex que finalment ens permet abonar aquesta quantitat en un termini de deu anys i en condicions assumibles.

L’Hospital podrà continuar la seva activitat amb la certesa d’haver deixat de tenir els peus de fang i podrà avançar en el que és el seu gran projecte de futur: l’elaboració del Pla Estratègic 2015-2018. Com a document de definició d’objectius, aquest Pla és obert a la participació dels professionals i s’està concretant a partir de tres grans pilars: la millora de la qualitat assistencial, l’orientació a resultats i la transparència, i l’eficiència i la sostenibilitat.

D’aquest Pla estratègic en resultaran els plans operatius que marcaran el full de ruta en diferents àmbits. Un d’aquests plans se centrarà en la millora de la coordinació amb l’atenció primària i les relacions amb l’ICS, amb l’establiment d’¡ndicadors que permetin fer el seguiment de les actuacions i avaluar-ne els resultats. En l’àmbit sociosanitari, caldrà definir un model d’atenció al malalt crònic més personalitzat i adaptat a les seves necessitats, i caldrà també millorar de manera important, amb criteris d’eficàcia i eficiència, el servei d’urgències, per on entren el 90% dels ingressos no programats de l’Hospital. D’altra banda, també està previst endegar properament el pla estratègic del Centre MQ Reus per fomentar l’ambulatorització i expansió d’aquest centre.

Un altre àmbit de treball, aprofitant la condició universitària de l’Hospital, serà reforçar el seu posicionament com a hospital de referència a la demarcació en noves especialitats. Si en aquests moments ho és en oncologia mèdica i radioteràpia, cirurgia de l’obesitat mòrbida o cirurgia toràcica, per citar només uns exemples, en el futur ho ha de ser també en traumatologia i ortopèdia, telemedicina d’oftalmologia i pediatria, un àmbit on ja s’està treballant amb l’Hospital Joan XXIII per esdevenir Unitat Funcional Territorial i evitar desplaçaments innecessaris a Barcelona.

En definitiva, es tracta de posicionar l’Hospital en el sistema de salut català com un hospital de referència per a molts processos, reforçant alhora el seu paper com a hospital de proximitat, accessible i centrat en les necessitats dels ciutadans. I això passa per incidir en molts àmbits, des d’aspectes organitzatius i de funcionament, com la gestió de llits, fins a protocols d’atenció encara més personalitzats, com en el cas de les persones grans.

És aquest, clarament, un camí de futur, que reforça el compromís amb la salut que ha marcat sempre, per sobre de conjuntures polítiques i econòmiques, l’activitat de l’Hospital, un hospital de propietat municipal. I això ha estat així perquè compta amb un equip de treballadors compromesos amb la prestació de serveis de qualitat, amb la investigació i la docència i amb la ciutat i el territori que dia rere dia donen exemple amb el seu treball rigorós i continuat. Aquest compromís professional és un dels grans actius que avalen l’èxit del projecte que l’hospital representa des de fa molts anys per a la nostra ciutat i des d’aquestes pàgines, un cop més, el vull reconèixer i agrair.

Comentarios
Multimedia Diari