Nova seu de Càritas a Montbrió

Durant l'any 2014, Càritas Parroquial de Montbrió del Camp va atendre 51 famílies

19 mayo 2017 23:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quan els polítics i els mitjans de comunicació ens parlen de la crisi econòmica i de la pobresa, gairebé sempre ho relacionem amb les grans ciutats pensant que a les petites poblacions això no passa o estan al marge d’aquestes situacions.

Però la realitat és molt diferent i els problemes també afecten les poblacions més petites del nostre país. Sóc de Montbrió del Camp, una població de la comarca del Baix Camp, que l’any 1998 no arribava a tenir 1.500 habitants i l’any passat, segons les estadístiques municipals, ja érem 2.650 habitants. La crisi econòmica i l’atur també han colpejat el nostre municipi i per posar xifres diré que l’any 2014, Càritas Parroquial va atendre 51 famílies, el que significa una proporció del 6% dels habitants del nostre poble.

Els locals fins ara existents de Càritas estaven en una situació precària i molt reduïts en proporció a l’augment de les persones que atenem. Per aquest motiu i gràcies a la Parròquia i també a Càritas Diocesana de Tarragona, que ens han ajudat en tot tipus de suports, hem pogut inaugurar, el passat dia 22 de gener, uns nous locals de Càritas per tal de poder atendre amb dignitat les persones que més ho necessiten de la nostra societat. El Sr. arquebisbe en féu la benedicció i molts voluntaris d’altres Càritas del Baix Camp ens acompanyaren.

Penso que és un goig poder ajudar les persones, que per causes que no podem jutjar, es troben en situació precària en molts aspectes de la seva vida. A part de donar-los aliments i d’ajudar-los en qualsevol problema que estigui al nostre abast, és important notar que quan els trobes pel carrer, els saludes i ells et saluden, i parles una mica amb ells dels seus problemes, i veus que t’ho agraeixen perquè a molts d’ells segurament la societat els margina.

Crec que si vas amb el cor a la mà notaràs que Déu està al teu costat i t’ajuda a fer possible que amb el teu gra de sorra pots contribuir a fer un món millor amb la dignitat que ens mereixem, ja que tots som fills d’aquest Déu que ens vol sense distinció de classes socials, religions o maneres de pensar.

Comentarios
Multimedia Diari