Pactes incomprensibles i insalvables

El càstig més gran, com era lògic i merescut, l´ha rebut el PSC per la seva divisió

19 mayo 2017 22:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A les eleccions del passat 24 de maig, els cambrilencs i les cambrilenques ho van deixar clar: desitjaven canvi, un canvi real. Al final, el canvi s’ha quedat en un simulacre fallit, en un pacte de despatx que es converteix en un pacte de silenci que farà impossible que, d’una vegada, s’obrin les portes i les finestres de la casa gran i es posi fil a l’agulla per solucionar la quantitat de temes pendents i mal gestionats dels darrers temps, com poden ser els del personal general de l’Ajuntament, el de la Policia Local, etc.

Entre CiU i PSC han perdut, ni més ni menys, 1.600 vots. El càstig més gran, com era lògic i merescut, l’ha rebut el PSC per la seva divisió interna i la poca responsabilitat que el seu grup municipal ha demostrat durant tot el mandat, més preocupats i ocupats en perseguir els seus fantasmes interns que en servir a la nostra ciutat, tot baixant a nivells històrics de mínima representació i suport popular.

Per altra banda, CiU, fidel al seu lema del mandat passat de ‘qui dies passa anys empeny’ és la garantia que el pacte ara signat serà continuista de les seves polítiques però sobretot de l’estil que juntament amb el PP i PLIC van fer servir al darrer mandat (ara castigats amb la pèrdua de fins a 6 regidors, o sigui la meitat del seu equip de govern). Una manera de fer política que, com vaig denunciar en múltiples ocasions, no escolta, no dialoga, no planifica, no té un rumb clar, no pren decisions i només es dedica a administrar com si d’una gestoria es tractés.

Sincerament, la meva conclusió és que ERC ha llençat per la borda l’oportunitat de canviar i regenerar la política que es fa des del nostre Ajuntament. Ha preferit assegurar-se la dependència i submissió que li ofereixen els perdedors (entre CiU i PSC han perdut 5 regidors) que iniciar una nova etapa amb una renovació a fons de les estructures municipals i del seu funcionament.

Des del NMC estem convençuts que la gran majoria de la societat cambrilenca confiava que aquestes eleccions fessin possible un model diferent de representació política. A la vista del nou pacte tripartit subscrit a la nostra ciutat, és més que evident que els partits tradicionals, aquells que anomeno ‘dinosaures’, han entrat en un pendent ètic tan acusat que anteposen les cadires i els beneficis personals als projectes polítics i el servei a la ciutadania. Acords incomprensibles com aquest són els que provoquen la sensació generalitzada d’aprofitament personal de l’àmbit públic i la pèrdua de confiança vers els partits convencionals, els de sempre.

Durant els propers quatre anys, el NMC, que es manté en la seva fase de creixement natural amb més de 500 vots i una regidora nova, farà una oposició positiva, constructiva, dialogant i, alhora, amatent i rigorosa. Continuarem defensant els nostres principis de fer política útil, pràctica, honesta, senzilla, intel·ligible i a peu de carrer. Nosaltres estem a les antípodes de la política de despatx, opaca, oculta i que només es mou d’acord a estratègies de poder.

L’únic pacte que té i tindrà el NMC és amb els dels 1.800 cambrilencs i cambrilenques que ens han votat. I la nostra única força és la veu i el treball dels 4 regidors que ens representen. Potser per això, perquè no tenim que donar explicacions a cap seu central de Barcelona o Madrid, i perquè no participem de cap estratègia global per obtenir quotes de poder a la Generalitat, Diputació o Consell Comarcal, defensarem millor que ningú els interessos dels cambrilencs i cambrilenques fins on faci falta. Aquest és el nostre compromís renovat, amb més entusiasme i força si cal, per tots vosaltres.

Comentarios
Multimedia Diari