Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 23:53 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enllumenat nadalenc laic

Celebro veure un enllumenat nadalenc més atractiu i laic en els darrers anys. Per als qui no tenim pas cap creença religiosa és una satisfacció veure com alguns carrers s’il·luminen sense cap motiu religiós. Som molts que celebrem el canvi d’any més que no pas cap altre esdeveniment de tipus religiós.

A més, vivim en una societat multicultural i plurilingüista que reuneix persones vingudes de diversos llocs del món, els quals practiquen tot tipus de religions.

Segons la meva opinió, és més agradable deixar de banda la temàtica religiosa i dissenyar un enllumenat que ens apropi més a tots i a totes tal com es pot veure ara ja en molts carrers.

Durant aquests dies tan assenyalats es tracta simplement d’alegrar la vista de tothom oferint una llum diferent de la de la nit.

Cristóbal Franco

Islamisme i violència

Una vegada més, aquesta vegada a Sidney, un assassí terrorista islàmic ha fet saltar totes les alarmes i les forces de seguretat australianes han hagut d’eliminar-lo.

Amb els assassins, amb els terroristes i amb els fanàtics no es pacta ni es negocia, se’ls elimina.

Tots els governs occidentals haurien de prendre molt bona nota que l’única solució, com han fet les forces de seguretat australianes, és eliminar el terrorista, un terrorista islàmic que, a més, sembla que ja havia estat sospitós de matar la seva exdona. Una vegada més, Islam i violència contra les dones van de la mà, com sempre ha denunciat PxC.

Una vegada més, l’odi, la violència, la brutalitat i el fanatisme més fastigós, el mateix que es vomita des de totes aquestes mesquites que la casta política ha permès i abraçat a Europa, ha donat lloc a un atemptat contra ciutadans lliures d’un país modern, democràtic i civilitzat com Austràlia. Una vegada més es demostra que contra el terror, contra la violència, contra el fanatisme islàmic solament hi ha una resposta: la seva eliminació de les societats occidentals. No hi ha cap altra resposta ni cap altra solució. Ha arribat l’hora de posar el punt final al terror i a la invasió islàmica.

Jordi P. Casanova Panisello

(Tortosa)

Mahoma y los pura sangre

Según detalla el Corán, el momento preciso en que supuestamente comenzó la cría de los pura sangre árabes es el año 622 de nuestra era, fecha en que se produjo la Hégira o huida de Mahoma de La Meca a Medina. Según el texto sagrado, durante el camino Mahoma consiguió domesticar a cinco yeguas, separadas del rebaño que estaba abrevando en el manantial del oasis en el que descansaba el profeta.

Mahoma se acercó y, posando su mano sobre ellas, las impuso un nombre a cada una. Una, llamada Albaraq (Relámpago) fue durante muchos años la yegua preferida de Mahoma, y otra, Kohailan, es según la leyenda la yegua madre de todos los caballos de pura sangre árabes.

Francisco Ortiz de Pinedo

Mendiluce

(Tarragona)

Un renovador

Ell, el papa Francesc, ja va donar mostres del seu coratge i conviccions. Fa uns dies, en una entrevista al diari argentí La Nación, no va deixar cap dubte sobre l’impuls que donarà a l’Església.

Francesc va afirmar que les resistències als canvis que pretén introduir «ara s’evidencien», però que «és molt sa» que «ventilin», reflexions, sens dubte, d’un nou temps. És el papa Francesc un renovador? Sembla que sí.

Enric Barrull Casals

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari