Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 23:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fruto de la ley de la blasfemia

Pakistán ha sufrido una islamización progresiva desde finales de los años 70. Desde esa época en muchas escuelas islámicas ha dominado una corriente que favorece una interpretación violenta de la religión. El ejército, que junto a los servicios secretos constituye un poder autónomo, mantenía hasta no hace mucho tiempo una actitud tolerante con los talibanes, que ha permitido a los terroristas ganar importantes cuotas de poder. La decisión del ejército de atacar a los radicales ha provocado un giro en la situación. El Gobierno asiste impotente a los embates de la que es una auténtica guerrilla, que además ha provocado una feroz persecución de las minorías, especialmente de los cristianos. La ley de la blasfemia, aprobada en 1986, sirve para provocar decenas de asesinatos y de procesos en los que se vulneran los más elementales derechos humanos. Durante mucho tiempo Occidente ha estado mirando para otro lado. Ahora, cuando hemos visto los dientes al lobo, nos rasgamos las vestiduras.

Jesús Martínez Madrid

(Salt)

Per una Catalunya independent

L’11 de setembre de 2012 es va comença a escriure el guió d’una pel·lícula sobre la història de Catalunya, va ser a partir de les eleccions del 25 -N de 2012 quan el Sr. Mas va posar nom a la pel·lícula ‘Per una Catalunya independent’ i triar la direcció tècnica: director, Sr. Oriol Junqueras; productor executiu, Sr. Artur Mas; secretàries de direcció, Sres. Carme Forcadell i Muriel Casals; ajudants de direcció, Srs. Joan Herrera i David Fernàndez.

Durant els anys 2013 i 2014 es convoquen dos càstings durant la diada anomenats ‘Via Catalana’ i ‘V Baixa’ per elegir els actors, es va aconseguir reunir dos milions de persones entre grans i nens, mentre la direcció sol·licita al Congrés dels Diputats els permisos necessaris per fer una consulta i poder elegir els actors més fidels amb el guió, el Congrés denega els permisos i prohibeix la consulta, però el director i productor decideixen que després dels diners invertits cal seguir endavant i proposen denominar a la consulta ‘Procés participatiu’ i en contra de la decisió del govern es fa la votació. Sobre un cens electoral de 5.259.576, voten 2.300.000 i els elegits per a la pel·lícula són 1.800.000 votants a favor de la independència inclosos els menors de 16 anys. Es comença a rodar a partir del 9-N però un cop elegits els actors comencen les discrepàncies entre el director i el productor, a l’hora de les eleccions per votar la data del final de la pel·lícula, a dia de avui l’acord no existeix i la pel·lícula té un futur incert, mentre els actors es pregunten: per què no triem nous directors? I vam acabar la pel·lícula.

Fernando Guerrero Barrio

(Tarragona)

El conflicte del taxicontinua viu

El conflicte a l’Estació del Camp, al sector del taxi, continua viu. La Generalitat va aprovar una resolució per recollir passatgers a l’estació per als taxis no locals, amb un contracte que estableixi la relació empresarial amb el taxista mínim de 3 mesos, fet que permet recollir el client específic. Avui, un taxi de Tarragona, al recollir el client concertat, els taxistes de la Secuita-Perafort s’han assegut damunt del capó del vehicle immobilitzant-lo, i no ha pogut fer el servei.

Estimada Generalitat, senyor director general de Transports, Pere Pedrosa, què ha de passar perquè es resolgui aquest tema? Volem una àrea de prestació conjunta, els taxistes de la Secuita-Perafort treuen el mòdul de taxi i treballen amb cotxe blanc d’incògnit per Tarragona, i els de Tarragona, què han de fer?

Sergi Marqués i Balsells

(STAC Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari